Recent Posts

Tramp, želi da sve prizna i da govorim pod zakletvom

Tramp, želi da sve prizna i da govorim pod zakletvom

Vašington– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus” 10. 06. 2017. 13: 52 Tramp bi da govorim pod zakletvom… Džejms Komi je potvrdio mnoge stvari koje sam ja rekao, ali pojedine stvari koje je naveo jednostavno nisu istinite, rekao je predsjednik SAD Donald Tramp.

Bijela kuća odbacila navode da su američki predsjednik i njegova administracija lagali i učinili klevetu u pokušaju da uguše istragu o navodnim odnosima s Rusijom.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da je sto odsto spreman da govori pod zakletvom o svojim razgovorima sa bivšim šefom FBI Džejmsom Komijem.

Tramp je predhodnogdana u Bijeloj kući negirao da je zatražio lojalnost od Komija i odbacivanje istrage o bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu, preneo je Bi- Bi- Si.

„Džejms Komi je potvrdio mnoge stvari koje sam ja rekao, ali pojedine stvari koje je rekao jednostavno nisu istinite”, rekao je Tramp.

U međuvremenu, panel Kongresa je zatražio snimke njihovih razgovora…

Komi je izjavio da ga je Tramp otpustio zbog istrage o kontaktima saradnika američkog predsjenika tokom predizborne kampanje sa ruskim zvaničnicima

– Definitivno mogu da kažem da predsjednik nije lažov i iskreno sam uvređena tim pitanjem- rekla je juče portparolka Bijele kuće Sara Sanders tokom brifinga u Bijeloj kući, nakon svjedočenja bivšeg direktora FBI DŽejmsa Komija pred Komitetom za obaveštajne poslove američkog Senata, preneo je AFP.

Komi je optužio administraciju Donalda Trampa za klevetu protiv njega i pričanje laži o agenciji na čijem je čelu bio, ali je odbio da prokomentariše da li je Tramp pokušao da opstruira pravdu tražeći od njega da odustane od istrage o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu.

Komi je rekao da je administracija odlučila da okleveta njega i FBI tvrdeći da je ta organizacija u rasulu.

– To su bile laži, jasno i jednostvano- rekao je Komi.

Komi je dodao da nema sumnje da se Rusija mješala u predsjedničke izbore u SAD prošle godine i izrazio uverenje da nije bilo promene izborne volje birača.

On je naglasio da ga Tramp nije pitao da prekine istragu o navodnoj umešanosti Rusije u izbore…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net