Recent Posts

Bogata, gej, prozapadna liberalka, Hrvatica, predsednica vlade Srbije-Ana Brnabić

Bogata, gej, prozapadna liberalka, Hrvatica, predsednica vlade Srbije– Ana Brnabić

Ona je bogata, gej, prozapadna je liberalka, porijeklom je Hrvatica i sada je postala predsednica vlade u Beogradu. Tako počinje svoju priču o Ani Brnabić, jednom od kandidata za novog premijera Srbije, hrvatski portal „Express.hr”.

U tekstu se dalje navodi da je izbor nove premijerke Islanda 2009. godine bio svjetska senzacija, kada je na čelo male nacije na sjeveru Atlantika došla socijaldemokratkinja Johana Sigurdartotir, tada u dobu od 68, kao prva premijerka na svijetu koja se otvoreno deklarisala kao lezbejka.

„ Svjetski medij su pokušavali  predvideti koja bi zemlja mogla biti sledeća. I apsolutno nikome u ozbiljnim promišljanjima nije moglo pasti na kraj pameti da bi to mogla biti Srbija. Lezbejka na mjestu predsjednice vlade činilo se naučnom fantastikom čak i u najprogresivnijim članicama EU. A onda je bljesnula prva iskra moguće megasenzacije u Beogradu”, dodaje portal.

Kako se dalje navodi, ova, (moguća) odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića naišla je na brojna negodovanja.

 „Ona je porijeklom s Krka, dakle Hrvatica, na što ukazuje njeno prezime. Da je deklarisana gej osoba poznato je već dugi niz godina, a to ona i ponosno ističe, pa tako i na Paradi ponosa u Beogradu, što u pravilu nije sasvim siguran politički istup. Prošle godine je, na primjer, 1000 ljudi u povorci, u kojoj je bila i Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda i još neki visoki političari, obezbjedjivalo čak 5000 policajaca. Njena seksualna orijentacija bila je i razlog zašto je Srpska pravoslavna crkva, sudeći po izvještajima srpskih medija, upregla sve svoje političke veze kako bi spriječila Anu Brnabić da postane predsjednica vlade. SPC je navijao za Ivicu Dačića, ali o njemu se govorilo da nema šanse iz jednog od dva razloga; ili zato što ga Zapad ne voli, što je tačno, ili zato što ga Vučić gleda kao političku konkurenciju, što je moguće, ali nije sigurno. Na kraju je pao izbor na nju, ženu koja se u politici Republike Srbije uspjela munjevito, otkako je iznenada kao nestranačka osoba imenovana za ministarku uprave u avgustu 2016., da bi predsjednica vlade postala manje od godinu dana posle toga”, ističe se u tekstu pomenutog portala.
 

Potom se autor osvrće na biografiju Ane Brnabić. „U njenoj biografiji stoji da je odmah nakon mature u Beogradu 1994. otišla na studije u SAD-u i Hal u Velikoj Britaniji, odakle se 2002. vratila u Srbiju s dvije diplome i znanjem engleskog i ruskog. Još u Londonu od 1998., kad je imala samo 23 godine, bila je administrator i PR ‘Srpskog informativnog centra’, organizacije koja je povezivala političke reformiste i protivmiloševićevske aktiviste s medijima u Velikoj Britaniji. Iste te 2002. kad se vratila u Beograd, počela je da radi za USAID na nizu projekata. I tako sve do 2011. kada dolazi na visoku poziciju u američku firmu „Continental Wind Serbia”, gde je 2013. postala direktorka”.

Ni podaci o njenoj imovini nisu izmakli autoru teksta. “Stan i potkrovlje u Beogradu površine 327 kvadrata ne zvuči posebno spektakularno sve dok se ne sazna da je reč o kući na Dedinju, u blizini Belog dvora, nekadašnje kraljevske rezidencije. Kao i to da ju je kuća koštala, navodno, pola miliona eura što je platila kreditom. A što se hrvatskih korena tiče, na Krku je naslijedila staru oronulu kućicu od 30 metara kvadratnih i još jednu, očito bitno drugačiju, od 167 metara kvadratnih, vrijednu 300.000 eura. I još tako neke stvari.”, navodi se.
Kada je u pitanju njena porodica, “Express.hr” navodi da srpski mediji ne pišu mnogo o tome.

„Mediji po Srbiji ne spominju da premijerka Brnabić ima stalnu partnerku, ali navode da je prošle godine u Londonu bila u vezi s izvesnom manekenkom iz Španije, navodno spektakularnom ljepoticom i po mjerilima svijeta mode. Zapravo je riječ o ženi koja privlači nevjerovtne situacije”, ističe autor teksta.

Izvor: Express.hr i agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net