Recent Posts

PAKAO, IMA MRTVIH: Nezapamćeno nevrijeme razora sela, stigla i Žandarmerija

PAKAO, IMA MRTVIH: Nezapamćeno nevrijeme razora sela, stigla i Žandarmerija

Vršac– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 08. 06. 2017. 09: 52-PAKAO, IMA MRTVIH: Nezapamćeno nevrijeme razora sela, stigla i Žandarmerija… Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mjestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije evakuisali su 155 osoba iz mjesta Uljma kod Vršca, u kome je zbog obilnih padavina poplavljeno više desetina kuća.

Evakuisani meštani Uljme smešteni su u Vršcu, Beloj Crkvi i Plandištu. Situacija u poplavljenom području je stabilna, a voda se polako povlači, navodi se u saopštenju MUP.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mjestu Uljma.

Na terenu se nalaze pripadnici vatrogasno- spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mjesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz MUP-a…

Na terenu su i vatrogasno- spasilačke jedinice iz Beograda, a u pomoć su pritekli i meštani sa traktorima.

Jedna žena stradala je od posledica nevremena koje je popodne zadesilo Vršac i okolinu, rekla je načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran…

Prema njenim riječima, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

Situacija u mestima Uljma i Šušare, u kojima je usled obilnih padavina poplavljeno više destina kuća je stabilna, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe, izjavio je večeras zamjenik načelnika Uprave za vatrogasno– spasilačke jedinice Dragan Dončevski.

„Poslije današnje bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj“, rekao je Dončevski.

Na terenu su, kako je naveo, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.

Vatrogasno spasilačke jedinice su evakuisale oko 40 građana Uljme, trenutna situacija poslije te bujične poplave je stabilna, trenutno nema ugroženih lica, voda se povlači mislim da je ono najgore završeno.

– Verovatno imate informaciju da je nastradala jedna ženska osoba, a istraga će utvrditi zašto se to desilo. Ono što je najvažnije jeste da je situacija je stabilna– kaže Dragan Dončevski, načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije, prenose portali iz okruga Južni Banat.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net