Recent Posts

Nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom širom BiH

Nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom širom BiH

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 05. 06. 2017. 10: 32- Nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom širom BiH… U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom, tokom poslijepodneva i u večernjim satima, a na jugu BiH bez padavina… Pljuskovi i grmljavine sve do petka…

U utorak, 6. juna, bit će umjereno do pretežno oblačno. Poslijepodne i u večernjim satima u sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuju se pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje i gradom. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 15 do 19, a dnevne od 24 do 30 stepeni.

ponedjeljak, 05.06.2017.
Tokom prijepodneva će biti svježije i ugodnije. U drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura, strujanja toplijeg zraka i pljuskova, moguće su izraženije poteškoće kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Na jugu će uz više sunca i stabilnije vrijeme, opšta slika biti ljepša.

U srijedu, 7. juna, u Bosni će biti, uglavnom, pretežno oblačno, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Prijepodne kiša je moguća ponegdje u Krajini i centralnim područjima Bosne. Tokom poslijepodneva kiša, uglavnom, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 15 do 19, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 26 do 30 stepeni.

U četvrtak, 8. juna, u Bosni će ujutro biti oblačno, uz postepeno razvedravanje, a u Hercegovini vedro. U jutarnjim satima slaba i kratkotrajna kiša moguća je na istoku Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugo od 15 do 20, a dnevne od 20 do 25, na jugu od 27 do 31 stepen.

U petak, 9. juna, bit će sunčano. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugo od 10 do 15, a dnevne od 22 do 27, na jugu do 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net