Recent Posts

Ljajić otvorio sajam “Put svile 2017” u Kini

Ljajić otvorio sajam “Put svile 2017” u Kini

SIJAN– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus” 04. 06. 2017. 17: 22 Ljajić otvorio sajam “Put svile 2017” u Kini… Rasim Ljajić, Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednik Vlade Narodne Republike Kine Vang Jang, otvorili su danas u kineskom gradu Sijanu međunarodni sajam “Put svile 2017”, na kome naša zemlja učestvuje kao specijalni gost i ima najveći paviljon za predstavljanje.

Treći međunarodni sajam “Put svile” u Kini, na kome je Srbija specijalni gost i država partner, potvrdio je tradicionalno i strateško prijateljstvo u odnosima dvije zemlje, a te odlične političke odnose privrednici bi morali da iskoriste, poručio je Ljajić.

Ljaljić je u izjavi za medije naglasio je da je Vlada Srbije “uradila sve”, odnosno izgradila odnose i potpisala sve neophodne sporazume.

“Sada je bitno da napravimo taj odlučujući iskorak, a to je da privrednici uspostave saradnju sa kineskim kompanijama”, rekao je Ljaljić.

On je dodao da Srbija ima dva osnovna cilja- da privuče što veći broj kineskih turista i da poveća izvoz i obim robe na kinesko tržište.

“Nismo zadovoljni obimom robne razmjene, prije svega kada govorimo o našem izvozu. Dobili smo poziv da naredne godine učestvujemo na velikom sajmu koji je posvećen uvoznim proizvodima u Kini, tako da će naši proizvođači imati prilike da predstave sve proizvode i sve ono što bi mogli da izvoze na veliko kinesko tržište”, poručio je Ljajuć.

Potom je Ljajić, naglasio da je za Srbiju velika čast što je zemlja partner i glavni specijalni gost navedenog sajma, uz prisustvo preko 40 zemalja što, ocijenio je, govori o odličnim političkim odnosima dvije zemlje….

Dvojica potpredsjednika vlada otvorila su i privredni forum, na kome pored privrednika iz više od 40 država učestvuje i 20 kompanija iz Srbije, uglavnom iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

A, sve s obzirom na to da je specijalni gost sajma, Srbija će imati najveći paviljon od svih država učesnica, gdje će na prostoru od 500 kvadratnih metara biti predstavljeni privredni i turistički potencijali, kao i elementi tradicije i kulture naše zemlje.

Provincija Šansi smatra se jednom od kolijevki kineske kulture u kojoj živi oko 38 miliona stanovnika, dok njen glavni grad Sijan ima blizu devet miliona žitelja.

 http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net