Recent Posts

ISTORIJSKI USPJEH TUTINACA

ISTORIJSKI USPJEH TUTINACA

Ova generacija fudbalera Tutina ostvarila je osam decenija dug san ljubitelja fudbala u Tutinu, plasmanom kolo prije kraja, u veći rang takmičenja -SRPSKU LIGU GRUPA ZAPAD. U derbiju kola protiv komšijskog Bana , u prvom prvenstvenom okršaju, fudbaleri Tutina su pogocima Balića i Hota slavili rezultatom 2::0 i tako kolo prije kraja prvenstva obezbjedili plasman u veći rang.  ČESTITKE FUDBALERIMA I UPRAVI FK TUTIN NA ISTORIJSKOM USPJEHU.

Znali su koliki je ulog u igri fudbaleri Tutina, koj su i , bodreni od preko 2000 svojih vjernih navijača od prvog zvižduka glavnog arbitra Markovića krenuli ofanzivno i ti ataci nisu prestajali do kraja utakmice. I već u drugom minutu meča Džudžević odlično prodire, upošljava Balića koji rutinirano loptu šalje iza ledja golmana Bana Premovića. Velika radost na terenu medju igračima i na tribinama medju navijačima. Do kraja prvog poluvremena imali su još nekoliko izglednih prilika domaći ali je na kraju prvog dijela igre ostalo 1:0.

U drugom poluvremenu ista slika. Svjesni istorijskog značaja utakmice fudbaleri domaćeg tima nisu prestajali sa napadima u potpunosti kontrolišući igru na terenu. Podrška sa tribina ni jednog trenutka nije prestajala. U sedamdesetom minutu u kaznenom prostoru Bana biva oboren Balić nakon sjajne solo akcije. Sudija pokazuje na bijelu tačku a siguran egzekutor bio je odlični Amel Hot.

Ispostaviće se da je ovo gol za konačni rezučltat, gol koji ulazi u istoriju fudbala u Tutinu, gol koji je poslije osam decenija dugog sna ovjerio ulazak FK Tutina u savezni rang takmičenja. Nisu mogli fudbaleri Tutina na bolji način poželjeti svim ljubiteljima u Sandžaku Mubarek Ramazanske dane a posebno svima u Tutinu koji su živjeli i koji žive za svoj fudbalski klub.

U Tutinu se večeras slave fudbaleri, njihova sjajno odigrana sezona i plasman u viši rang takmičenja čime su krunisali osam decenija istorije fudbala u Tutinu.
Trenutak je da se zahvalimo upravi, svim sponzorima i prijateljima, grada i navijačima i svima koji su pomogli fudbalskom klubu Tutin da ispuni san ljubitelja fudbala u ovom lijepom sandžačkom gradu.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara-Fehim Feša Karišik

Fotografije- Senad Senko Župljanin

ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net