Recent Posts

Hillary uporedila Trumpa sa zlim Slobom Miloševićem

Hillary uporedila Trumpa sa zlim Slobom Miloševićem

New York | Njujork– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” 04. 06. 2017. 00: 22 Hillary uporedila Trumpa sa zlim Slobom Miloševićem… Hillary Clinton uporedila Trumpa sa zlim diktatorom Miloševićem… Hillary Clinton izjavila da Trump ima tu crtu da “zapali susjeda protiv susjeda”, baš kao što je to radio Slobodan Milošević.

Nekadašnja američka državna sekretarka i kandidatkinja Demokratske partije za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton uporedila je šefa Bijele kuće Donalda Trumpa sa Slobodanom Miloševićem, za kojeg je rekla da je bio čovjek koji je podsticao etničko čišćenje tokom rata u BiH.

Ona je u obraćanju publici na njujorškom BookExpo 2017, održanom protekle sedmice, izjavila je da Trump ima tu crtu da “zapali susjeda protiv susjeda”, baš kao što je to po njenom mišljenju radio Slobodan Milošević, za kojeg je rekla da je bio “zli diktator”, prenosi agencija Tanjug.

Clinton je dodala da Trump želi vidjeti taj plamen mržnje, baš kao što se vidjelo kod brojnih masakara u svijetu, spomenuvši i masakr u Ruandi, gdje je ubijeno više od 800.000 ljudi.

Prilikom nedavnog istupa na njujorškoj BookExpo 2017, Hillary Clinton usporedila je Donalda Trumpa sa Slobodanom Miloševićem, za kojega je rekla da je tokom rata u BiH poticao etničko čišćenje.

Trump, kako je rekla Hillary Clinton, ima tu crtu da “zapali susjeda protiv susjeda”, baš kao što je to radio zli diktator Slobodan Milošević.

Ona je Trumpovu administraciju nazvala abnormalnom i rekla kako “može nanijeti trajna oštećenja američkim institucijama”. Trumpove pristalice nazvala je “ljudima koji potiču stalno negodovanje”.

Clinton obraćala skupu na kojemu je velika većina publika podržavala upravo nju u predsjedničkoj utrci prošle godine.

“Vidjeli smo to u Bosni, i u Ruandi, ali i u drugim zemljama. Uglavnom, to su zemlje gdje politički lideri djeluju samo zbog osobnog interesa, osobne političke ideologije, pohlepe…”, rekla je Clinton, govoreći o Trumpu i njegovim pristalicama.

Dotaknula se i ruskog hakiranja njene elektronske pošte. Taj čin je opisala “bolnijim od svih uvreda koje je dobila od Trumpa”.

Clinton je govorila i o prošlim izborima, na kojima je predsjedničku nominaciju izgubila u svojoj stranci, u utrci s Barackom Obamom.

“Ni tada nije bilo zabavno izgubiti, ali zbog Obame se nisam bojala za budućnost moje zemlje, kao što se sad bojim”, rekla je, prenosi N1.

Supruga nekadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona je kazala i da je Trumpova administracija “abnormalna”, kao i da je sa pravom zabrinuta za budućnost Amerike, jer njegova administracije može da nanese “trajna oštećenja američkim institucijama”…

Izvor: Agencije

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net