Recent Posts

Tuzla, dijelovi grada pod vodom, mogući novi pljuskovi i grad

Tuzla, dijelovi grada pod vodom, mogući novi pljuskovi i grad

Tuzla– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 03. 06. 2017. 07: 15- BiH: Danas, toplo i sparno i do 30 stepeni, mogući pljuskovi i grad… U Bosni i Hercegovini će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno mjestimično s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i južnim krajevima, gdje je moguć i grad…

Tuzla, dijelovi grada pod vodom, danas, toplo i sparno, mogući pljuskovi i grad… Veliko nevrijeme pogodilo je dijelove Tuzle, javili su lokalni mediji…

Nestabilne vremenske prilike zabelježene su i u ostalim dijelovima BiH, a u Tuzli je u kratkom periodu palo mnogo kiše pa se u dijelovima grada izlila rjeka Jala.

Tako su djelovi Gornje Tuzle ostali odsječeni od ostatka grada, a mještani nisu mogli da dođu do svojih domova…

U BiH će danas vijreme biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, mjestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u centralnim i južnim krajevima Bosne, saopštio je BIHAMK- hidrometeorološki zavod u Sarajevu.

Puhaće slab vjetar, promjenljivog pravca, pojačan u zoni pljuskova. Jutarnja tempetratrura biće od 13 do 18, a najviša dnevna od 25 na jugu do 30 stepeni na severu, saopštio je FHMZ.

I u Sarajevu će danas biti promjenljivo oblačno, toplo i sparno, a mogući su i kratkotrajni pljuskova i grmljavina, uglavnom poslije podne. Jutarnja temperatura biće oko 18, a najviša dnevna oko 29 stepeni C.

Lokalno se očekuju obilni pljuskovi s gradom. Puhaće , uglavnom slab vijetar, promjenljivog pravca, ponegdje pojačan….

Najniža temperatura biće od 10 do 18 stepeni, a najviša od 27 do 30 stepeni C.

Očekivane meteorološke prilike mogu nepovolјno uticati na hronične bolesnike, a popodne i uveče se naročit oprez savetuje osobama sa kardio- vaskularnim i disajnim problemima; moguće meteoropatske reakcije su neraspoloženje i bolovi u mišićima.

Biometeorološka situacija može relativno nepovolјno uticati na hronične bolesnike, a naročito na srčane i astmatičare. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu nervoze i pada radne sposobnosti…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net