Recent Posts

Erdogan: Igrate igre, suočićete se sa istim kad nešto zatražite od Turske

Erdogan: Igrate igre, suočićete se sa istim kad nešto zatražite od Turske

ANKARA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” 02. 05. 2017. 10: 15- Erdogan: Igrate igre, suočićete se sa istim kada budu nešto zatražili od Turske… Aludirajući na zahtjev o isporuci čelnika terorističke organizacije FETO, Fetullaha Gulena, predsjednik Erdogan je kazao da će se svi suočiti sa istim provedbama kada budu nešto zatražili od Turske…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da se šehidima, gazijama i junacima koji slijede njihov put trebamo zahvaliti za to što danas slobodno dišemo pod zastavom Republike Turske.

Prilikom susreta sa lokalnim zvaničnicima u Predsjedničkoj palati, Erdogan je stradalim šehidima poželio rahmet a porodicama sabur i poručio svijetu da još jednom preispita stav kojeg zauzima protiv terora.

Erdogan je od zemalja koje podržavaju teror zatražio da još jednom preispitaju svoj stav i ukazao na prijetnju zvanu PYD, produžnicu separatističke terorističke organizacije PKK, koja djeluje na granici.

¨Ako napadnete naše teritorije učinit ćemo ono što treba. Naše granice moramo zaštititi. Oni koji od nas očekuju da budemo nijemi pred formiranjem jedne terorističke države duž naše granice, znači da nas uopšte nisu upoznali¨, rekao je predsjednik Erdogan, a potom podsjetio na napad na muslimane u SAD-u.

¨Koliko su teroristi oni koji su hrišćane u Egiptu napali samo zbog vjere, isto toliko su teroristi i oni koji u Americi napadaju nedužne žene zbog vjere i koji ubijaju one koji pokušaju da ih zaštite¨, kazao je predsjednik i dodao da se spokojstvo i sigurnost neće uspostaviti sve dok zapadne zemlje ne napuste dvojni standard kojeg provode prema teroristima i terorističkim organizacijama.

Aludirajući na zahtjev o isporuci čelnika terorističke organizacije FETO, Fetullaha Gulena, predsjednik Erdogan je kazao da će se svi suočiti sa istim provedbama kada budu nešto zatražili od Turske.

Istakavši da se teroristička organizacija FETO neće moći osloboditi ¨dramatičnog kraha¨, Erdogan je kazao:

¨Kada ih uhvatimo na djelu na sudu izigravaju tri majmuna (ne vidim, ne čujem, ne govorim). No, neće se osloboditi strašnog kraja. Kome igrate ovu igru?¨

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net