Recent Posts

TRAGEDIJA- Turska: Srušio se vojni helikopter, poginulo 13 vojnika

TRAGEDIJA- Turska: Srušio se vojni helikopter, poginulo 13 vojnika

Ankara– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 01. 05. 2017. 00: 22 TRAGEDIJA- Turska: Srušio se vojni helikopter, poginulo 13 vojnika… Tragedija u Turskoj: Vojni helikopter udario u kablove dalekovoda i srušio se, poginulo 13 vojnika…

Turska vojska je saopštila da je 13 vojnika danas poginulo u helikopterskoj nesreći blizu hranice sa Irakom… U padu vojnog helikoptera na jugoistoku Turske poginulo je 13 vojnika.

Vojni helikopter srušio se u okrugu Senoba u turskoj provinciji Sirnak, objavile su agencije u srijedu.

Svih 13 turskih vojnika koji su letjeli u vojnom helikopteru Cougar poginulo je kada se on srušio nakon što se zapetljao u visokonaponsku mrežu u okrugu Sentoba u turskoj provinciji Sirnak, objavila je vojska u srijedu.

U priopćenju vojska kaže da se AS 532 Cougar srušio ubrzo nakon što je poletio, oko 21 sat u srijedu.

Vojska dodaje da su hitne i spasilačke službe upućene u to područje.
Mreža CNN Turk priopćila je da će ministar obrane Fikri Isik otputovati u Sirnak, dok izvori bliski predsjedniku kažu da je Tajip Erdogan dobio informacije o nesreći.

U saopštenju se navodi da se helikopter AS532 srušio ubrzo po poletanju iz baze u regionu Senoba u provinciji Sirnak.  Prema prvim informacijama helikopter je pao kada je udario u dalekovod.

“Letelica se srušila u oblasti Senoba”, potvrđeno je iz kancelarije lokalnog guvernera.

Na licu mesta nalaze se spasilački timovi.

Izvori bezbednosti rekli su da se helikopter “kugar” srušio nakon što je “došao u kontakt sa elektro vodovima visokog napona”.

U padu vojnog helikoptera u turskoj proviniciji Sirnak poginulo je 13 vojnika, javlja regionalni portal iBalkan.net.

“Helikopter je na jugoistoku Turske  zapeo u žice dalekovoda nedugo nakon polijetanja iz grada Senobe”, izvijestile su lokalne vlasti.

Nesreća se dogodila kada je helikopter zapeo o dalekovod u jugoistočnoj provinciji Širnak, javio je Rojters. Letelica se srušila u oblasti Senoba, potvrđeno je iz kancelarije lokalnog guvernera.

Hitne i spasilačke službe upućene su u to područje…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net