Recent Posts

Prilika za posao u Evropi, traže se građevinari, medicinske sestre i IT inžinjeri

Prilika za posao u Evropi, traže se građevinari, medicinske sestre i IT inžinjeri

AMSTERDAM, SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 01. 05. 2017. 08: 52 Prilika za bh. građane a koji žele posao u Evropi, traže se građevinari, medicinske sestre i IT inžinjeri

Traže se građevinari, medicinske sestre i IT inžinjeri za evropske zemlje… Potrebni građevinari, medicinske sestre i IT inžinjeri za ove evropske zemlje… Državna agencija za zapošljavanje (UWV) saopćila je da nedostatak kvalifikovanih radnika u ovim sektorima predstavlja prijetnju rastu ove evropske zemlje…

Prilika za sve bh. građane koji žele posao u inozemstvu: Holandija traži radnike…

Holandske vlasti su saopćile da su za daljnji ekonomski rast u toj zemlji potrebni novi radnici u sektorima kao što su IT, građevinarstvo i zdravstvo.

Državna agencija za zapošljavanje (UWV) saopćila je da nedostatak kvalifikovanih radnika u ovim sektorima predstavlja prijetnju rastu ove evropske zemlje.

U priopćenju se navodi da su u Holandiji tokom recesije posebno bili pogođeni sektori građevinarstva i zdravstva koji, kako se navodi, trenutno bilježe značajan rast.

Broj radnih mjesta u građevinskom i zdravstvenom sektoru se tokom dvije godine udvostručio…

Državna agencije za zapošljavanje navodi da su u sektoru građevinarstva potrebni stolari, zidari i tehničari jer su, dodaje se, mnogi stariji radnici pred odlaskom u penziju.

U sektoru zdravstva su najviše potrebne kvalificirane medicinske sestre.

U saopćenju se još dodaje da je broj radnih mjesta u zemlji porastao u svim sektorima, osim u sektoru finansijskih usluga i državnom sektoru.

Za nezaposlene gradjane BiH koji odluče da traže posao u inostranstvu  Njemačka predstavlja najpoželjnije odredište. Bilo je tako i  prethodnih decenija, tako je i sada. Sigurno da brojni razlozi uslovljavaju ovu upućenost radnika iz Bosne i Hercegovine ka Nemačkoj. I dok se u BiH posao teško i vrlo teško nalazi i dugo čeka, ponuda poslova u Njemačkoj je velika i raznovrsna…

Medju poslovima za kojima postoji gotovo stalna potreba,  kada su u pitanju poslovi u Njemačkoj, nalaze se različiti poslovi u zdravstvu. Potrebe za poslovima medicinskih sestara, medicinskih tehničara i negovatelja su prisutne u različitim ustanovama, od bolnica i klinika do domova za stare.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net