Recent Posts

DRAMA IZNAD VATIKANA: Veliki požar gore automobili, tri zgrade evakuisane

DRAMA IZNAD VATIKANA: Veliki požar gore automobili, tri zgrade evakuisane

RIM– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 01. 05. 2017. 22: 22 Rim: Veliki požar gore automobili, tri zgrade evakuisane… Veliki požar zahvatio je danas poslijepodne naselje Torrevecchia u Rimu.

Gusti crni dim prije nekoliko sati nadvio se iznad Vatikana…

Na društvenim mrežama šire se fotografije sa mjesta događaja, ali još nije poznato tačno šta se dešava. Jedan od korisnika Twittera napisao je da je čuo jaku eksploziju te da je potom vidio crni dim iznad zidina Vatikana…

Požar praćen sa nekoliko eksplozija izbio je danas u jednom automobilskom skladištu kod Vatikana, javlja “La Republika”.

Do sada su evakuisane tri zgrade, odnosno 43 stana, a prema prvim informacijama ima i ranjenih. Policija je zatvorila glavne ulice u toj zoni kako bi omogućila brzi dolazak spasilačkih službi, a promenjene su i trase rimskog gradskog prevoza.

Na mesto požara stigla je i gradonačelnica italijanske prestonice Virdžinija Rađi.

Eksplozije su prijavili očevici koje je policija sklanjala postavljajući sigurnosni parametar, ali se veruje da su u pitanju prasci koje su izazvali stari motori, akumulatori i druge stvari iako ostaje strepnja da može da eksplodira i nešto opasnije.

Veliki broj ljudi je na ulici i vidno su uplašeni, a gust, crn oblak dima zahvatio je susedstvo.

Uzrok požara još nije utvrđen, vatrogasci pokušavaju da ga ugase i nije poznato kada će lice mesta biti obezbeđeno dovoljno za povratak građana u svoje stanove.

Gust oblak crnog dima od eksplozije stigao je i do Vatikana. Na licu mesta su dva tima vatrogasaca, kao i policija, a stigli su i neki dobrovoljci civilne zaštite.

Navodi se da je vatra zahvatila jedno od gusto naslaganih vozila na auto otpadu u Ulici kardinala Masimija, da bi se požar u roku od nekoliko minuta proširio auto otpadom.

Iako se prvobitno mislilo da dim kulja iz zidina Vatikana, italijanski mediji prenose da se požar zapravo desio na autootpadu u blizini metro stanice Battistini.

Vatra je, kako piše ANSA, prouzrokovala nekoliko eksplozija, te je zapaljeno nekoliko automobila.

Na terenu su vatrogasci koji pokušavaju ugasiti požar, policajci i pripadnici civilne zaštite, koji su evakuirali tri obližnje zgrade, prenosi Romatoday. Ostalim stanovnicima je naređeno da drže zatvorene prozore i da ne izlaze iz kuće. Obližnje ulice su zatvorene za saobraćaj.

Još nema informacija o tome da li ima povrijeđenih, niti šta je tačno uzrokovalo požar.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net