Recent Posts

Večera, kafa i cappuccino na Stradunu uz astronomske cijene

Večera, kafa i cappuccino na Stradunu uz astronomske cijene

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanje, Zabava” 30. 05. 2017. 09: 32 Večera, Kafa i cappuccino na Stradunu uz astronomske cijene… Svima je već dobro znano da kafe u Dubrovniku nisu jeftine, pogotovo ako je želite popiti na Stradunu, no svakog ljeta ugostitelji uspijevaju iznenaditi domaće građane kao i turiste astronomskim cijenama…

Cijene na Hrvatskom primorju: Večera na moru najmanje 25 eura!!!

Visoke cijene na hrvatskom primorju nisu nikakva novost, ali nas svake godine iznova iznenade. Na društvenim mrežama pojavjuju se fotografije koje izazvaju brojne komentare.

Objavljena je fotografiju računa iz jednog dubrovačkog kafića, a cijena koju su gosti platili za cappuccino i bijelu kafu je čak 92 kune (24 KM).

– Jedite g… Na Stradunu, znači baš na Stradunu, ne u ulicama, možete popiti kafu za 12, 24 i 40 kuna.

Ko voli, nek izvoli. I neka su tolike cijene, otiđite u Pariz ili Veneciju. Dosadni ste, svake godine ista priča– jedan je od komentara.

– Koji vas tjera da pijete kafu u Dubrovniku.

Dođite u Zadar. Noge su vam doslovno u moru i pijete kafu za 8 kuna– javila nam se jedna Zadranka.

– Pa što piješ kafu u Dubrovniku?!

Nije to cijena kafe, već lokacije na kojoj je poenta “biti viđen”! – nadovezao se jedan korisnik. Pored navedenog računa u prilogu pogledajte i koliko bi vas koštalo da u Dubrovniku popijete dva točena piva, gaziranu vodu, voćnu salatu i sok od jagode

Brojni građani BiH su ovo ljeto planirali provesti na hrvatskom primorju, ali nakon ove fotografije mnogi će se sigurno zapitati jesu li njihovi novčanici ‘spremni’ za godišnji odmor na Jadranu.

Čitatelji koji već borave na Jadranu se konstantno javljaju redakciji regionalnog portala iBalkan.net žaleći se na vrtoglave cijene koje dominiraju cjenovnicima ugostiteljskih objekata.

Jedna od fotografija koju su dobili prikazuje cjenovnik jednog restorana na Hvaru, a obična boca vode košta nevjerovatnih 30 kuna (8KM).

Ipak, za razliku od prethodnih godina kad su ovakve fotografije izražavale bijes prema ugostiteljima, ove godine ekipa na Facebooku misli da je onaj kome na Stradunu naplate ovakve cifre za kafu sam kriv jer se već dobro zna da cuga tamo nije jeftina.

Svima koji žele popiti jeftiniju kafu u Dubrovniku jedan komentator poručuje: “Termosica košta 39 kuna”.

Ležaljke i suncobrani na plažama u špici sezone također su skuplje i koštaju od sedam do osam eura po danu, a cijene se razlikuju od mjesta do mjesta.

Cijene pića u kafićima kreću se od jednog do tri eura za kafu, a od tri do pet eura za sokove. Pića vas koštaju od pet do 10 eura, a samo jedan komad pice, primjerice, na plaži može košta i do 3 eura.

Sendviči na plaži su od dva do četiri, dok se pite mogu kupiti od dva do tri eura. Kugla sladoleda košta nešto manje od jednog eura, a kuhani i pečeni kukuruz koji starosjedioci neumorno raznose po plažama košta euro i po. Najjeftinija boca vina u restoranu na ovom dijelu Hrvatskog primorja košta 16 eura, dok skuplja vina koštaju i po nekoliko stotina eura. Najjeftiniji suveniri mogu se kupiti za tri eura, dok razglednice koštaju oko 0,80 eura.

Ukoliko ste avanturističkog duha i želite aktivniji odmor, onda je jedan od načina da se nađe smještaj– kampiranje. U većini turističkih mjesta postoji niz lokacija na kojima se može uživati u netaknutoj prirodi. Još ako ljetujete s velikom grupom prijatelja, zabava je zagarantirana, a autokampovi su svakako jeftiniji od privatnih apartmana, a pogotovo hotelskih…

Cijene

25 eura najmanje košta večera za jednu osobu u restoranu…
1,5 eura najmanje košta kafa…
15 eura najjeftinije noćenje u privatnom smještaju…
3 eura najjeftiniji suveniri…
Turisti na Makarskoj rivijeri…

PA KO VILI I IMA DOVOLJNO NOVCA NEK IZVOLI…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net