Recent Posts

PREDIFTARSKA PRIČA – Sedam aprila

PREDIFTARSKA PRIČA – Sedam aprila

Prošlo je od tad sedam aprila. Sedam aprila stane u sedam godina i to u životu čovjeka i nije plaho puno. Ali ako sedam aprila nešto čekaš, to ti je u glavi čovjeka plaho puno. Plaho puno po kalendaru i plaho puno u glavi… nije isto. Kalendar mjeri samo vrijeme, glava mjeri čitavog tebe. Kalendar lista dane, glava tvoje minute. Prolaze dani, prolaze minute, ti čekaš i još se nadaš.
Prije sedam godina smo pokušali prvi put uz pomoć doktora, bio je april i u njemu je počela naša nada. Volim april, u njemu smo se zakleli da nikad nećemo odustati. Od naše zakletve je prošlo sedam aprila. Kad god april dodje mi potrošimo jednu godinu i u njoj jednu nadu. Isplačemo se i opet zakunemo da nikad nećemo odustati. Zagrlimo se, ko da smo sami na svijetu i opet zaustimo kroz suze:

– Do sljedećeg aprila ako Bog da, imaćemo naše djete!

Ponekad kad sam sam, klonem i opsujem aprile. Nestane mi vjere! Ali pred ženom to ne smijem. Ubila bi me, ona je luda! Ona “voli” aprile i vjeruje u njih. Uči u suzama i moli se Bogu!
Sedam aprila stane u sedam godina i to u životu čovjeka i nije plaho puno. Ali ako sedam aprila čekaš djete svim svojim srcem, to ti je u glavi čovjeka plaho puno. Od takvog čekanja čovjek može lako da poludi! Kalendar lista dane a glava tvoje minute. Prolaze dani prolaze minuti a ti se nadaš.

– Do sljedećeg aprila imaćemo naše djete…ako Bog da. -na kraju nas pomen Boga uvijek rasplače. Jasno nam je da nam samo On može pomoći, da dočekamo naš…”april” !

—————————————————————————————-

P. S. – Poslje 9 aprila, Svevišnji se smilovao i dragim Jahićima poklonio djete! Ali…ne jedno, već dvoje! Dobili su Allahovom voljom blizance! I ni to nije sve! Nagradio ih je sa sinom i ćerkom. Ponosim se njihovom borbom a i imenima koja su dali svojoj djeci. Ćerka je Medina, sin Mehmed!
Volim dobre ljude, oko sebe. Oni to jesu! Volim i Allaha jer…kad on kaže BUDI…bude!
Ova priča je za sve one koji imaju isti problem. Ne gubite nadu i molite se Svevišnjem…i dovom i postom!

Autor: Husein Ališa

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net