Recent Posts

Moskva: Deportovan i uhapšen Crnogorski parlamentarac

Moskva: Deportovan i uhapšen Crnogorski parlamentarac

MOSKVA, TIVAT– objavljeno u kategoriji “Vijesti- SVIJET” 29. 05. 2017. 12: 42– Moskva: Deportovan i uhapšen Crnogorski parlamentarac bio bez vode i toaleta… Zastupnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković uhapšen je u Moskvi, kao nepoželjna osoba u Rusiji…

Miodrag Vuković nakon deportacije iz Rusije stigao u Crnu Goru…

On je u kratkoj izjavi je kazao da je “veoma umoran i iscrpljen jer nije spavao i da će se o ovoj situaciji govoriti nakon prespavane noći”.

U telefonskom razgovoru, Vuković je sinoć sa moskovskog aerodroma kazao da njegova destinacija nije bila Moskva, već je bio u tranzitu i putovao je u Minsk sa svojim kolegom na parlamentarni skup Centralno- evropske inicijative.

Vuković nam je kazao da je njegov saradnik ostao u Moskvi, ali nije zadržan.

“Kao čovjek sam poražen. Sjeli su me ispred granične policije, gdje su mi kazali da sam ja po nekom njihovom članu zakona persona non grata. Sada sam u nekoj prostoriji izolovan sa nekim Arapima. Po nalogu ruske države sjutra oko pola osam ujutru biću vraćen za Crnu Goru. Ovo je čist politički čin, a osjećam se vjerujte mi nikad bolje”, ironično je kasno sinoć prokomentarisao Vuković svoje hapšenje.

On je uhapšen na aerodromu Domodedovo, a rano jutros deportovan je za Crnu Goru. Vuković je uhapšen u Moskvi kao persona non grata. Ubrzo nakon hapšenja, odlučeno je da će ga Rusija deportovati u Crnu Goru.

Međutim, let iz Moskve za Tivat je tek bio jutros u sedam ujutru, pa Vuković nije mogao prije toga da napusti Rusiju.

Na moskovskom aerodromu je bio smješten u prostoriji na “ničijoj teritoriji” aerodroma bez vode i toaleta u kojoj je do nedavno bilo više desetaka ljudi u sličnoj situaciji. Navodno mu je rečeno da je “persona non grata”, što je termin kojim države proglašavaju nekog nepoželjnom osobom.

Vuković je jedan od najstarijih zastupnika u crnogorskom parlamentu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net