Recent Posts

Klanjaće se namaz ispred Skupštine Beograda, neće se odustati od gradnje džamije

Klanjaće se namaz ispred Skupštine Beograda, neće se odustati od gradnje džamije

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 28. 05. 2017. 15: 32- Ne odustaje od gradnje džamije, klanjaće se namaz ispred Skupštine grada Beograda…Islamska zajednica Srbije neće odustati od izgradnje džamije u Zemun Polju- rekao je danas muftija sremski Emin Zejnulahu… “Džamija” u izgradnji, zapravo medžlis (vjerski objekat za molitvu bez minareta), srušen je u Beogradu u noći između četvrtka i petka, uz pomoć jakih policijskih i žandarmerijskih snaga, koje su blokirale naselje.

U izjavi je objasnio da će od opštine Zemun tražiti da se neka od opštinskih parcela opredeli za tu namjenu, kako bi Islamska zajednica mogla legalno da gradi.

Do tada će molitve za, kako je rekao, 500 ljudi koji se tu okupljaju, držati u dvorištu pored srušenog objekta Islamske zajednice danju, a noćne, koje traju tokom Ramazana- na ulici.

Ukoliko ne dođe do dogovora sa nadležnima u Opštini Zemun i Gradu Beogradu, Zejnulahu kaže da će povesti vjernike da klanjaju namaz ispred Skupštine grada Beograda.

“Mi ćemo nastaviti da se borimo za naša prava, legitimno, mi ćemo nastaviti, ako nas ne čuju odavde, sa ovoga mjesta, mi ćemo doći ispred skupštine da klanjamao i onda ću ja moju ahmediju da kažem evo, gradonačelniče, ti nam budi hodža, ti nas vodi i organizuj život Muslimana u Srbiji”, rekao je Zejnulahu.

Opština Zemun saopštila je u petak da je bespravno započeti objekat Islamske zajednice u naselju Zemun polje srušen, jer je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41, oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

Predstavnici Pokreta slobodnih građana, na čijem je čelu Saša Janković, posjetili su lokaciju u Zemun Polju na kojoj je srušena ne izgrađena džamija i ocjenili da noćnim rušenjima i selektivnom primenom zakona vlasti u Srbiji namerno dižu tenzije kako bi skrenule pažnju sa svoje nesposobnosti da reše životne probleme građana.

“Moramo od takve vlasti, koja je mentalno u devedesetim godinama i gore od toga, čuvati mir u društvu i biti solidarni”, istakli su članovi predsedništva Pokreta slobodnih gradjana Aida Ćorović i Srdjan Škoro u razgovoru sa muftijom sremskim i glavnim imamom Мedžlisa Zemun Eminom Zejnulahuom…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net