Recent Posts

Podela humanitarnih paketa paketa Ambasade Kuvajta siromašnim gradjanima Novog Pazara


Podela humanitarnih paketa paketa Ambasade Kuvajta siromašnim gradjanima Novog Pazara

Ovo je treća godina kako Ambasada Kuvajta deli ove zaista vredne poklone . Koordinator ove akcije za Novi Pazar je humanitarna organizacija ILM i RAMI NASRALLAH.
U ime  grada Novog Pazara, zahvalio se Husein Memić, direktor kulturnog centra u čijoj se ustanovi ova akcija treću godinu zaredom i odvija.

Husein Memić je tom prilikom izjavio:

”Iskreno bih se zahvalio prijateljima iz Kuvajta koji svake godine gradu Novom Pazaru i uopšte Sandžaku i dalje dodeljuju vredne poklone. Danas ćemo podeliti 61 paket za 61 porodicu.  Pakete ćemo uručiti  uglavnom samohranim majkama  i onim koji su najugroženiji. Zajedno želimo da kao i svake godine pred ove  Ramazanske dane, omogućimo svima da mogu sebi priuštiti pristojan obrok. Ova akcija je već postala tradicijonalna, zahvaljući ambasadi Kuvajta, i njegovoj ekselenciji.
U ime grada Novog Pazara još jednom ze zahvaljujem na ovako vrednim poklonima. Zahvaljujem se u ime svih muslimana, svih Bošnjaka.
Paketi su jako vredni i obimni, kako smo već navikli od ambasade Kuvajta. Vrednost svakog paketa je otprilike u visini 100 eura. Pokloni se sastoje od dva paketa-namirnice i paket sa mesom. Paket sa mesom koji se daruje je otprilike za tročlanu porodicu sigurno sasvim dovoljan da se ramazanski dani sasvim pristojno dočekaju.”
Ovaj put se vodilo računa da se pakete podele pre svega samohranim majkama i roditeljima koji žive bez supruga .Vodilo se računa da humanitarni paketi dođu u prave ruke.

 

Logistiku i volontere koji su ovu akciju kao i mnoge pre odlično sproveli, obezbedilo je humanitarno udruženje OTVORENA RUKA…
Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin
http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net