Recent Posts

Asmir Kolašinac, želi platiti dozvolu za srušenu džamiju u Beogradu

Asmir Kolašinac, želi platiti dozvolu za srušenu džamiju u Beogradu

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 27. 05. 2017. 00: 52 Asmir Kolašinac želi platiti dozvolu za srušenu džamiju u Beogradu… Proslavljeni atletičar svijetskog kalibra, reprezentativac Srbije i evropski dvoranski šampion u bacanju kugle, Asmir Kolašinac, objavio je na svom Facebook profilu fotografiju porušene džamije u Zemun Polju, uz komentar: “Danas sam veoma tužan i razočaran…”.

Kolašinac je jučer u Zemun Polju učestvovao u protestu vjernika zbog najavljenog rušenja objekta islamske zajednice u Beogradu …

 – Ako smijem da se umiješam, da li postoji neka mogućnost da se ovo nekako riješi na jedan normalan i civiliziski način. Došao sam svojim prisustvom da izrazim protest. Zaista mi je žao. Pripadam ovom narodu, a zaista volim ovu zemlju. Volio bih da nekako nađemo način da se ovo legalizuje i da do ovog ne dolazi. Neću da pružam otpor niti da pravimo scene. Ako postoji mogućnost da se plati, sakupit ćemo pare da se legalizuje. Nije problem, ja ću evo lično da učestvujem u tome. Zaista vas kao jedan od najboljih sportista molim da do ovog ne dođe. Ovo nam zaista ne treba, živimo u 21. vijeku. Došao sam lično iz svog ubjeđenja, jer mislim da ovo ne treba da se radi– rekao je Kolašinac.

Imam beogradske Bajrakli džamije Mustafa Jusufspahić ističe da ne znaju ko je hteo da ruši džamiju.

“Ko su nadležni još uvijek je za nas enigma, ne znamo ni ko je to htio da nas ruši. Rekli su da će nas obavestiti, to nam je samo rekla gospođa iz zemunske inspekcijske službe”, kaže Jusufspahić.

Reis- ul – ulema Sead Nasufović nada se da će se dogovor postići.

“Za jedan dan nam počinje naš sveti mjesec ramazan. Nadam se da će i nakon sedam dana za kada je zakazano novo susretanje i novi dogovor povodom izgradnje ove džamije, da će doći do još ljepšeg i trajnijeg sporazuma”, naglašava Nasufović.

Bacač kugle Asmir Kolašinac došao je da pruži podršku muslimanskoj zajednici.

“Želeo sam da svojim prisustvom izazim protest i negodovanje za ono što su jutros pokušali da urade. Hvala bogu, razum je preovladao i uspeli smo nekako da sačuvamo ovu našu džamiju”, poručuje Kolašinac.

RTS je u Gradskom sekretarijatu za inspekcijske poslove saznao da je rešenje za rušenje izdala Opština Zemun, kao i da će se sudbina objekta, kako je najavljeno, rešavati dogovorima od sledeće nedelje.

Asmir Kolašinac danas nije želio da daje izjave za medije u Srbiji. Kako saznajemo od njegovih najbližih prijatelja, nakon rušenja džamije on je bio veoma tužan i utučen.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net