Recent Posts

Akcija “Bonus”: SIPA, uhapsila šest osoba

Akcija “Bonus”: SIPA, uhapsila šest osoba

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika” 27. 05. 2017. 15: 32 Akcija “Bonus”: SIPA uhapsila šest osoba… Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizovali su operativnu akciju “Bonus” (“Truck”), usmjerenu protiv organizovanog kriminala…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u okviru operativne akcije “Bonus“ (“Truck“), usmjerene protiv organizovanog kriminala, slobode lišili šest osoba, od kojih su četiri, nakon kriminalističke obrade, predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, SIPA je pretresla sedam stambenih i tri poslovna objekta na području Sarajeva, Srebrenika i Brčko distrikta i slobode lišila šest osoba, od kojih su četiri osobe, nakon kriminalističke obrade, predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

U toku pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac u iznosu od 4.400 eura, pet računara i laptopa, deset mobilnih telefona, finansijska dokumentacija, bilješke, notesi i drugi dokumenti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Za lica lišena slobode, koja su državljani BiH i Republike Srbije, postoje osnovi sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe uvozili tekstilnu robu iz Turske, pritom čineći krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom poreska utaja.

Pomoć u realizaciji ove akcije pružili su i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona, te Policije Brčko distrikta BiH. Granična policija BiH je, u sklopu jučerašnje akcije, slobode lišila još tri lica. Akcija je realizovana u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Graničnom policijom BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

Granična policija BiH je, u sklopu jučerašnje akcije, slobode lišila još tri osobe.

Realizacija operativne akcije “Bonus“ pokazala je izuzetno uspješnu međuagencijsku saradnju, saopćeno je iz SIPA-e.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net