Recent Posts

Beograd: Žandarmerija, srušila džamiju

Beograd: Žandarmerija ujutro srušila džamiju…

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” 26. 05. 2017. 15: 12- Beograd: Žandarmerija ujutro srušila džamiju… U Zemun Polju je, tokom noći, srušen izgrađeni vjerski objekat koji je podigla Islamska zajednica… 300 metara od džamije se nalazi crkva bez dozvole!!!

Akcija rušenja je počela između tri i četiri sata posle ponoći… Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbjednosti oko naselja…

Akcija rušenja trajala je dva sata a na lice mesta pristižu predstavnici Islamske zajednice…Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije je osudio rušenje u Zemun Polju od strane opštinskih organa…

“Ovo je još jedan pokazatelj o primeni dvojnih standarda na štetu muslimana koji žive u ovoj državi. Pripadnici islama na području Muftijstva beogradsko-novosadskog ionako žive u teškim uslovima i lišeni su elementarnih verskih prava, kao što su verski objekti, muslimanska groblja i drugo.

Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani ali i nastavljani bez dozvole.

Predstavnici Islamske zejednice trenutno su razgovarali sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj djece, žena i mladih, koji se protive rušenju, izmjestio iz objekta i kako bi se krenulo u sprovođenje odluke opštine.

Ipak, do toga nije došlo pa je odlučeno da se akcija odloži a razgovori nastave na “višem nivou”.

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima opštine. Policija je te automobile oko 9 časova uspela da pomjeri sa strane i omogući prolaz.

Kako saznajemo, gradnja ovog objekta je počela 2014. godine.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da se slučajem nelegalno izgradjenog vjerskog objekta u Zemun Polju bave Sekretarijat za inspekcijske poslove i ostale nadležne službe.

Mladenović je novinarima nakon litije povodom gradske slave Spasovdan rekao da će dobiti obaveštenje o slučaju.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mjestu ostati “koliko god da je potrebno” i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima.

Inače, vjernici su se i prethodnih dana okupljali ispred objekta.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef. Zejnulahu, još juče je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net