Recent Posts

Zenica: Ranjen i ustrijeljen u usta, uhapšen jedan od osumnjićenih

Zenica: Ranjen i ustrijeljen u usta, uhapšen jedan od osumnjićenih

ZENICA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 24. 05. 2017. 00: 42- Zenica: Ranjen i ustrijeljen u usta, uhapšen jedan od osumnjićenih… U zeničkom naselju Crkvice večeras oko 20 sati došlo je do pucnjave u kojoj je povrijeđena jedna osoba…

– U 19.45 sati u ulici Crkvice došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane dva NN lica prema B.R. iz Zenice. Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći – kazali su za Faktor u MUP-u ZDK.

R.B. je, prema informacijama dobijenim od ljekara, ranjen u glavu, odnosno u usta, iz neposredne blizine, te se radi o ustrijelnoj rani, obzirom da se metak zadržao u vratu. Iako se, prema prvim informacijama, ne radi o direktno životno ugrožavajućim povredama, ranjeni je podvrgnut CT snimku radi utvrđivanja mjesta gdje se metak zadržao, te kakve su moguće posljedice i hitnost operativnog zahvata.

Dvije osobe, koje su učestvovale u napadu, navodno su pobjegle preko jednog od mostova u pravcu Babine rijeke. Policija raspolaže njihovim osnovnim opisom, bez suviše detalja. Motiv, kao ni identitet napadača, za sada nisu poznati.

Nešto iza 20.15 sati u Radakovu, na početku ulice Bistua Nuova, uhapšena je jedna od osoba koje policija dovodi u vezu sa pucnjavom, na osnovu iskaza svjedoka. Još nije utvrđeno, jer proces uzimanja “parafinske rukavice” traje duže i obavlja se u stanici, da li se radi o pomagaču ili akteru pucnjave. Također, u Crkvicama, blizu jednog poluizgrađenog objekta, pronađeni su određeni predmeti koje su počinioci bacili prilikom bijega.

Na području Crkvica, Babine rijeke i Radakova su angažovane sve raspoložive policijske jedinice i inspektori, a traga se za svim akterima ove pucnjave…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net