Recent Posts

Haos i Eksplozije bombaša- samoubice na koncertu, 22 mrtvih

Haos i Eksplozije bombaša- samoubice na koncertu, 22 mrtvih

Istanbul, Mančester – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet ” 23. 05. 2017. 05: 52-Haos i Eksplozije na koncertu, najmanje 22 mrtvih… Najmanje 22 ljudi je poginulo, a oko 60 je ranjeno u eksploziji tokom koncerta američke pop zvijezde Arijane Grande u Mančesteru. Paničan bijeg iz dvorane u kojoj je bilo puno tinejdžera i djece…

Policija u Mančesteru saopštila je da je na koncertu pop pevačice iz SAD Arijane Grande u tom gradu došlo do incidenta u kom je stradalo 19 ljudi, a veliki je broj povređenih. Policija će napad tretirati kao teroristički, navedeno je. Prvobitna teorija, prenose mediji, da je u pitanju bombaš- samoubica. Dio grada blokiran, građani pozvani na oprez.

Taksisti su se dobrovoljno javili da razvoze ljude, s obzirom na to da je policija napravila “kordon” i zaustavila saobraćaj u tom delu grada

Kako prenose britanski mediji, još je nejasno šta se zapravo dogodilo. Veliki broj ekipa hitne pomoći upućen je, po pozivu, na lice mjesta nešto iza 10.35 po lokalnom vremenu. Očevici tj. posjetioci koncerta su za pojedine medije naveli da su čuli eksploziju, neki navode da ih je bilo dvije, neki tri, drugi dodaju da su čuli i pucnje… Svi su preneli da su videli veliki broj povređenih i krvavih ljudi.

Hitna pomoć je saopštila da je prevezla 59 povređenih u više bolnica u tom gradu, ali i da su ekipe mnogima ukazivale pomoć na licu mjesta.

Ubrzo zatim, obavestili su građane da ne budu zabrinuti ukoliko budu čuli buku- i da će biti izvedena kontrolisana eksplozija u dvorištu katedrale koja se nalazi nedaleko od Arene.

Nešto kasnije, javnosti su saopštili da su policajci na terenu, kod katedrale, pronašli zapravo bačenu odjeću, a ne sumnjivi predmet, kako se u prvi mah činilo.

Dio grada oko Arene je “pod blokadom”, a na konferenciji za novinare oko 3 sata posle ponoći po lokalnom vremenu, predstavnici policije ponovili su apel stanovnicima da izbegavaju tu oblast.

U istragu je odmah uključena i služba Mi5.

U saopštenju koje je objavila uprava Mančester Arene navodi se da se incident dogodio izvan hale u kojoj je održan koncert. Pojedini mediji naveli su u izveštajima da se radilo o holu Arene, ali je u ovakvim situacijama uobičajeno da dođe do protivurečnih informacija, navedeno je u saopštenju u kom se dodaje da će čim budu imali detaljnije informacije, o tome obavjestiti javnost.

Inače, na koncertu su uglavnom bile mlade osobe- djeca, tinejdžeri i dvadesetogodišnjaci. Kapacitet Arene je 21.000 mesta, javlja Gardijan.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net