Recent Posts

AMELA I ELZAN POBJEDNICI ZA ISTORIJU

AMELA I ELZAN POBJEDNICI ZA ISTORIJU

Punoletstvo Ramazanska ulična trka u Novom Pazaru, dočekala je u novom ruhu, sa novim nazivom i na novoj lokaciji. Umesto ulicama grada, trka se premestila na velelepni atletski stadion na Hadžetu a i dobila je naziv -Ramazanski atletski miting sa prefiksom medjunarodni, zbog učešća takmičara iz Makedonije i Bosne i Hercegovine.

No kako god bilo, ova tradicionalna atletska manifestacija je i ove godine okupila sve najbolje što Srbija, kada su srednje pruge u pitanju, ima.

Sajma Murić

Održane su ukupno četiri trke. U prvoj trci , u konkurenciji pionirki suvereno je stazom vladala Sajma Murić koja je praktično vodila od početlka do kraja staze duge 600 metara. U cilju je nekoliko sekundi bila brža od svojih pratilja a vrijeme pobjednice bilo je 1:43,35 minuta.

Sajma Murić sa novinarom i jednim od organizatora takmičenja-prijateljem i dopisnikom naše redakcije http://ibalkan.net/  Fehimom Fešom Karišikom

U trci pionira na 800 metara u fotofinišu u vremenu 2:13,26 minuta za treptaj oka Miloš Radonjić atletičar iz Raške bio je brži od domaćeg talentovanog takmičara Hamze Hanića.

Prva trojka najboljih  na 800- muškaraci

Prava poslastica bila je trka seniorki na 800 metara. Prvi favorit bila je polufinalistkinja Olimpijskih igara u Riju, državna rekorderka na 800,1000,1500 i 3000 metara Amela Terzić.

U vremenu 2:04,33 minuta , prema očekivanjima, novopazarska gazela i jedna od najboljih srednjeprugašica u Evropi, Amela Terzić je prva prošla ciljem ulazeći u istoriju kao prva pobjednica Ramazanskog atletskog mitinga koji je po prvi put održan na velelepnom atletskom stadionu. Četiri sekunde kasnije od Terzićeve ciljem je prošla Zorana Grujić iz AK Vojvodina dok je treća bila Jelena Grujić iz istog tima.

Amela Terzić

Glavna trka mitinga bila je trka seniora na 3000 metara.Teže nego što su ljubitelji atletike na tribinama stadiona očekivali Elzan Bibić je trijumfovao ali je sjajnog rivala imao u bosanskohercegovačkom srednjeprugašu Osmanu Jonuzoviću.

Tek u poslednjoj krivini pred ciljem Bibić je uspeo da slomi otpor Jonuzovića, pretekne ga i trijumfuje u vremenu 8:18,82. Tek dve sekunde sporiji je bio drugoplasirani Jonuzović. Treće mjesto osvojio je Miloš Pendić iz Čajetine u vremenu 8:33.28 minuta. Vrijedan rezultat ostvario je stariji pionir Aleksa Milanović iz ćuprijske Morave, koji je sa 8:54,59 minuta osvojio sedmo mesto i ispunio normu za Olimpijski festival mladih Evrope, čiji će domaćin od 22. do 30. jula biti mađarski Đer.

Elzan Bibić

Odlična organizacija takmičenja koje će u godinama koje slijede prerasti u istinski atletski miting na kojem će ljubitelji atletike imati prilike da uživaju i u drugim disciplinama kraljice sportova.

Pokrovitelj Ramazanske trke bio je Grad Novi Pazar, a organizatori gradski Sportski savez i Atletski klub Novi Pazar.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara-Fehim Feša Karišik

Fotografije- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net