Recent Posts

Megapolis na Bosforu pred finale, biće titula za Fener i slavlje

Megapolis na Bosforu pred finale, biće titula za Fener i slavlje

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport- Košarka” 21. 05. 2017. 12: 52-Megapolis na Bosforu pred finale- biće slavlje ne viđeno…

Pravilo a ne iznimka jer takav je sport- često surov. Pobjediš u polufinalu Eurolige, svi slave, samo ti moraš da se fokusiraš na finale koje je tu već za nekoliko sati. Takav je siže izjava finalista Fenerbahčea i Olimpijakosa koji je na programu u nedelju od 20 časova.

Lekcija koju smo naučili poslije polufinalnih duel Eurolige može da se podvede pod rečenicu “Nikada ne potcenjujte Vasilisa Spanulisa”.

Popularni Bili pokazao je da je jedan od najboljih igrača koje je Euroliga imala, a toga su svjesni i u taboru Fenerbahčea. Pogotovo su svjesni činjenice da ako se bude lomilo u poslednjim momentima utakmice da će upravi Vasilis da drži loptu.

Zato Ekpe Judo ima rešenje.

“Kill Bill (Ubiti Bilija)! Ne mislim bukvalno, naravno. Na terenu, u poslednjih pet minuta. Neko mora da ga ubije”, rekao je Judo.

To samo pokazuje koliki je Spanulis košarkaš i šampion. Judo je jako nestrpljiv.

“Ne mogu da dočekam finale. Svi smo uzbuđeni, borili smo se cjele godine da bismo došli do ove borbe u 40 minuta”, rekao je Judo.

Svima je pred očima samo titula…

“Nismo ostali na onome što se dogodilo sinoć. Ma ni na sekundu. Dobili smo veliki meč, ali nismo slavili. Samo smo se malo odmorili”, rekao je Jorgos Printezis.

“Imamo plan i držaćemo ga se do kraja. Ne znam da li nam odgovara igra Fenerbahčea, ali igraćemo svoju igru i na kraju će tim koji više želi pobjedu doći do nje”.

Željko Obradović je saglasan sa tim.

“Kao što je rekao Jorgos, nije bilo vremena za slavlje. Imaju mnogo karaktera kao tim. Videli ste kako su preokrenuli meč sa rezervama. Generalno, to je sjajna organizacija. Sve što su radili na prethodnim Fajnal forovima to pokazuje”, rekao je Žoc koji juri devetu titulu prvaka Evrope.

Janis Sfaropulos se malo našalio i rekao da ne želi da iznosi nikakve taktičke zamisli na konferenciji jer pored njega sjedi najbolji trener Evrope.

Naravno, Obradovićev plan će se upravo najviše odnositi na to kako “ubiti” Bilija.

“Pokušao sam da zaustavim Ljulja pa je dao 28 poena. Veoma je važno da se spremiš i imaš plan. Olimpijakos ima mnogo kvalitetnih igrača. Moramo da se spremimo za sve njih”, rekao je Žoc.

“Fajnal for je u Istanbulu i znam da ćemo imati mnogo naših navijača u hali. Zaista želim da ih zamolim da pomognu mom i svom timu, Fenerbahčeu, ali i da stvarno budu korektni prema Olimpijakosu i posebno njegovim navijačima. Ne samo sutra u hali, već danas, svuda na ulicama. Da ukažu gostoprimstvo ljudima iz Grčke. Sve se vrti oko košarkaške utakmice i želim da zamolim navijače Fenera da poštuju Olimpijakos i njegove navijače”, kaže Obradović.

Za portal ibalkan.net iz Istanbula Jusko DOJADŽIĆ

Fotografije portal ibalkan.net iz Istanbula –  Vedat YANGIN

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net