Recent Posts

Srušio se avion u Mostaru: Poginuo pilot i troje učenika

Tragedija se dogodila u popodnevnim satima u mostarskom naselju Jasenica, a kako je potvrđeno iz policije srušio se manji avion…

Srušio se avion u Mostaru: Poginuo pilot i troje učenika

Prema prvim informacijama, u avionskoj nesreći koja se danas dogodila u Mostaru poginule su četiri osobe, pilot instruktor i troje učenika.

Šok i nevjerica, buka, nervoza, stres, užurbanost, policijske, vatrogasne i liječničke rotacije i zvukovi sirena koji je se miješaju s plačem i jaucima… Tako je u subotu izgledalo u blizini mostarske zračne luke. Petero ljudi poginulo je u padu zrakoplova kod Mostara, potvrdio je to ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda. Svi poginuli su iz Mostara.

Tragedija se dogodila u popodnevnim satima u mostarskom naselju Jasenica, a kako je potvrđeno iz policije srušio se manji avion.

-Policijske patole su na terenu. Za sada se spomnjie pogibija pilota i troje djece. Kasnije ćemo imati više informacija – kazali su u Operativnom centru MUP-a HNK.

Avion je nakon pada izgorio, a od cijelog trupa ostao je samo zadnji dio.

Inače, tokom dana Mostar je danas nadlijetalo dvadesetak aviona.

Na licu mjesta trenutno se nalaze pripadnici policije, tri vozila Hitne pomoći i četiri vatrogasne jedinice.

Kontaktirani su i MUP HNK, iz kojeg su  kratko kazali kako “trenutno nemaju nikakvih informacija”.

Kako mediji saznaju stradali pilot je Ivan Karačić, a jedan od građana koji je posljednji vidio zrakoplov tijekom leta Oton Sabo, nekadašnji direktor Avio kluba Mostar, koji je osobno poznavao stradalog Karačića, primijetio je zrakoplov koji je prema njegovom mišljenu pokušao sletjeti na obližnju pistu koja nije u funkciji.

Ova tragedija dogodila se tijekom održavanja panoramskih letova sportskim zrakoplovima u Zračnoj luci Mostar. Građani su imali priliku i skakati padobranom, a sve je na kraju tragično završilo…

Očekuje se da na lice mjesta dođe dežurni kantonalni tužilac…

izvor-agencije

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net