Recent Posts

Kojo o Gidri: “Odveo me je u kafanu i nahranio…”

Kojo o Gidri: “Odveo me je u kafanu i nahranio…”

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Kultura, Zanimljivosti” 13. 05. 2017. 12: 22  Kojo o Gidri: “Odveo me je u kafanu, nahranio…” “Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvijek na obuci. Raška. Hladno, uvjek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posjetu, kažu…”

“Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 eura i otišao. U par rečenica koje smo izmjenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vrijeme smo ćutali. Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Sjeo je u auto i došao samo zbog mene”

“Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvijek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu… Na obuci nema posjete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra.

‘Šta čekaš? Ulazi’, kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao…

Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 eura i otišao.

U par rečenica koje smo izmjenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vrijeme smo ćutali.

Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima- klincima. Želio je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija.

To je bio Dragomir Bojanić Gidra”, opisuje Nikola Kojo svoju epizodu sa Gidrom, ali ne sa snimanja, već iz vojske, kada mu je u posjetu došao njegov “filmski” deda…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net