Recent Posts

DJEVOJČICU SILOVALI OČUH I KOMŠIJA, MAJKA ZNALA I ŠUTJELA

DJEVOJČICU SILOVALI OČUH I KOMŠIJA, MAJKA ZNALA I ŠUTJELA

Ne mogu da razumijem da jedna majka nije reagovala na žalbe kćerke, da je očuh podvodi i komšija zlostavlja, ogorčeno, s bolom u glasu priča Saša Mratić (37) iz Aleksandrovca kod Žabara, otac maloljetne S. M. (15).

On je podnio tužbu za starateljstvo protiv djevojčicine majke Danijele Miladinović iz Bukovca kod Despotovca, jer je Danijelin nevjenčani muž Vladan Zdravković uhapšen zbog sumnje da je pet godina silovao djevojčicu!

Ovaj slučaj seksualnog zlostavljanja razotkriven je u oktobru prošle godine, Zdravković je uhapšen i danas treba da sjedne na optuženičku klupu zbog silovanja djevojčice, za šta mu prijeti kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Iako je djevojčica ispričala da se majci žalila na Vladanovo ponašanje, Danijela nije optužena ni za prikrivanje, čak ni za zanemarivanje djeteta, ali je brigu o S. M. preuzela hraniteljska porodica iz sela kod Despotovca, piše Blic.rs.

– Sa kćerkom sam sada u svakodnevnom telefonskom kontaktu, povremeno je i posjetim kod hranitelja. Otvorila se, stekla povjerenje u mene i požalila mi se da ju je napadao još jedan djeda iz toga sela koji je dolazio u njihovu kuću. I o tome se požalila majci, ali je Danijela njen vapaj ignorisala. Napisala mi je poruku o tim napadima, prosljedio sam je Centru za socijalni rad u Despotovcu i očekujem da će tamošnje tužilaštvo pokrenuti istragu. Kćerka mi je čak rekla “teško meni kada majka to sazna” – kaže za “Blic” Mratić.

Mratić se nada da će istražni organi reagovati.– Ne mogu da razumijem Danijelu, koja nije reagovala na kćerkine žalbe. To je trajalo godinama. Kćerka mi je ispričala i da ju je Vladan noću vodio po kafanama, mještani sela, pa i Danijelini rođaci, tvrde da ju je i podvodio, ali je Danijela ostajala nijema. Navodno je silovao i Danijelinu majku. Možda ga je Danijela mnogo voljela i voli, ali to nije razlog da žrtvuje kćerku i majku – konstatuje Mratić.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je proširilo istragu i protiv komšije.

Mratić je, poslije hapšenja Zdravkovića, protiv Danijele Miladinović podnio i krivičnu prijavu jer je nije reagovala na kćerkine vapaje, ali je ta prijava odbačena.

Nada se, ipak, da će odluka suda po njegovoj tužbi za starateljtvo biti pozitivna po njega, te da će kćerka, čije viđanje mu je bilo uskraćeno od njenog rođenja jer mu je Zdravković prijetio, konačno početi da živi sa njim.

Vladan Zdravković je uhapšen sredinom prošlog oktobra zbog sumnje da je prije pet godina silovao pastorku maloljetnu S. M. (14). Seksualno zlostavljanje je počelo kada je devojčica imala samo devet godina.

Šutjela je, jer je, navodno, majka to prešutno odobravala, najvjerovatnije iz straha. Slučaj je otkriven kad se tinejdžerka požalila školskom psihologu, koji je o svemu obavijestio Centar za socijalni rad, a oni tužilaštvo i policiju.

Majka: Imam svojih problema

Danijela Miladinović sa Zdravkovićem ima dvoje djece, uzrasta od pet i osam godina. Neposredno poslije hapšenja Zdravkovića tvrdila je da je kod njih u kući “sve bilo normalno” i da “ne može još da povjeruje”.

– Kao majka se grozno osjećam, ali me pustite, malo imam svojih problema – rekla je Miladinović i dodala da očekuje da će joj se kćerka uskoro vratiti i da će nastaviti “normalan život”.

Međutim, i šest mjeseci poslije te Danijeline izjave njena kćerka je i dalje u hraniteljskoj porodici.

izvor- agencije

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net