Recent Posts

Ubjedljiva pobjeda nad Finskom, na korak do EURO 2018

Ubjedljiva pobjeda nad Finskom, na korak do EURO 2018

GORAŽDE– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport-” o8. 05- 07: 51. Ubjedljiva pobjeda nad Finskom, na korak do EURO 2018… Rukometaši BiH, da bi ostali na pravom putu ka osvajanju jednog od prva dva mjesta u grupi “3“ izabranicima Bilala Šumana bila je neophodna još jedna pobjeda protiv Finske do koje su i uspjeli doći…

Rukometaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Goraždu reprezentaciju Finske rezultatom 34:23 u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj.

Da bi ostali na pravom putu ka osvajanju jednog od prva dva mjesta u grupi “3“, izabranicima Bilala Šumana bila je neophodna još jedna pobjeda protiv Finske do koje su i uspjeli doći.

Pošto su predhodno reprezentativci BiH u četvrtak slavili protiv Finaca u Vanti rezultatom 32:27 i konačno su ostali u igri za plasman na EURO 2018…

Novi duel s Fincima započeli su oprezno, a već sredinom prvog poluvremena BiH je došla do prednosti od šest golova razlike.

BiH je u jednom trenutku u prvom poluvremenu imala prednos od čak 10 golova (18:8), ali su Finci prije pauze smanjili prednost na sedam.

Potvrda je da su rukometaši BiH dobrom igrom nastavili i u nastavku meča, a u listu srijelaca su se upisali skoro svi.

Poslije četiri odigrana kola u grupi “3”, Španija je lider s osam bodova, slijedi BiH sa četiri, a Austrija i Finska sa po dva.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. januara 2018. godine održati u Hrvatskoj, plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa, te najbolja trećeplasirana. Jedini direktni učesnik EURO 2018 je domaća reprezentacija.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net