Recent Posts

Zaboravio, sliku vrijednu 1,5 miliona eura, vozač taksija je vratio

Zaboravio, sliku vrijednu 1,5 miliona eura, vozač taksija je vrati

Pariz– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Magazin ” 07. Maj- 10: 54. Zaboravio, sliku vrijednu 1,5 miliona eura, vozač taksija je vratio… Sliku vrijednu 1,5 miliona eura koju je prošlog četvrtka u taksiju u Parizu zaboravio trgovac antikvitetima, vratio je vozač taksija, rečeno je iz francuske policije…

Trgovac čije ime nije poznato zaboravio je platno na putu prema “kolekcionaru u trećem pariškom okrugu“, objašnjavaju izvori iz policije.

Prvo je pozvao taksi vozilo i vozača kojije, smjestio djelo u gepek i potom ga “zaboravio“…

Na putu prema ‘kolekcionaru u trećem pariškom okrugu’ trgovac, čije je ime nepoznato zaboravio je platno, pojasnio je policijski izvor.

Trgovac je pozvao taksi, djelo smjestio u prtljažnik te ga po izlasku zaboravio.

Nakon što nije uspio ući u trag taksiju kojim se vozio trgovac je prijavio krađu. ‘Taksi je pronađen, a vozač je vratio sliku policiji‘, objavio je policijski izvor.

Prijavio je “krađu“ u subotu nakon što nije uspio da uđe u trag vozilu.

– Taksi je pronađen, vozač je vratio sliku policiji – navodi se iz policije.

Riječ je o djelu Lucia Fontane (1899.-1968.) talijanskog kipara i slikara koje pripada seriji ‘Concetto spaziale’. Platno je jedno od jednobojnih slika koje je umjetnik razrezao, djela nazvanih ‘slike s rezovima’ koje mogu vrijediti nekoliko milijuna eura.

Platno je jedno od jednobojnih slika koje je umjetnik razrezao- dela nazvanih “slike s rezovima” koje mogu vrijediti nekoliko miliona eura.

Izgubljena umjetnina procjenjuje se na 1.5 milijuna eura, izvijestio je policijski izvor. Srećno nađena slika se procjenjuje na 1,5 miliona eura.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net