Recent Posts

“Provalnik” uhapšen poznati lopov, bio pomilovan a tražio ga i “Interpol”

“Provalnik” uhapšen poznati lopov, bio pomilovan a tražio ga i “Interpol”

Sarajevo, Doboj, objavljeno u kategoriji “Vijesti- Regıon” 04. 05. 2017. 18: 59- “Provalnik” uhapšen poznati lopov, osumnjičen za pljačke kuća… U okviru policijske akcije “Provalnik” koja je proteklih dana provedena u Doboju policija je uhapsila i predala u nadležnost Tužilaštva Banjalučanina Ratka Pantoša zbog sumnje da je glavni akter tri kađe kojima se domogao pozamašnog plijena u iznosu od oko 40.000 KM.

Banjalučaninu, koji često mijenja mjesta prebivališta, osim krađa na teret se stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja obzirom da je u pretresima porodične kuće koju koristi pronađeno vojno naoružanje čije držanje građanima uopće nije dozvoljeno.

Protiv Banjalučanina podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog sumnje da je počinio tri teške krađe, te zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, sumnja se da je u martu 2016. godine u mjestu Grebnice, opština Šamac, provalio u kuću vlasništvo M.B. odakle je otuđio novac, zlatni nakit i televizor, sve u vrijednosti od oko 19.500 KM.

Prilikom pretresa kuće koju koristi član porodice Pantoša pronađeno je i oduzeto vojno oružje, municija i pribor za koje je utvrđeno da je posjedovao R.P.  i to automatsku pušku, vojničku pušku, rastavljenu lovačku pušku, 1071 metak različitog kalibra, 2 inicijalne detonatorske kapsule i 7 futrola za različite vrse pištolja.

Osumnjičeni je nakon krim obrade pušten na slobodu, a protiv njega će nadležnom Tužilaštvu biti proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Inače, Pantoš je policiji itekako poznat od ranije po krađama i razbojništvima pa je zbog ovih krivičnih djela i osuđivan. Jedno vrijeme je bježao od organa gonjenja pa je za njim bila raspisana i crvena interpolova potjernica i to po zahtjevu Slovenije.

Pantoš je u medije dospio još 2010. godine kada je pobjegao iz KPZ-a U Bihaću i to tako što je preskočio zid tokom igre fudbala sa ostalim zatvorenicima. Još tada je služio zatvorsku kaznu zbog razbojništva.

Njegovo ime spočitavalo se i bivšem potpredsjedniku Federacije BiH, Živku Budimiru, koji ga je pomilovao dok je za njim tragao Interpol.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net