Recent Posts

Dolaze nam oblaci, nestabilno vrijeme, kiša i grmljavina

Dolaze nam oblaci, nestabilno vrijeme, kiša i grmljavina

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 03. 05. 2017. 07: 52- Dolaze oblaci, vrijeme koje nas očekuje narednih dana… nakon produženog vikenda i nekoliko sunčanih i toplih dana, od sutra nas opet očekuje nestabilno vrijeme, kiša i grmljavina…

BiH i u većini krajeva naše zemlje sutra će biti oblačno s kišom, pa obavezno pripremite kišobrane kada nakon produženog vikenda krenete na posao ili u školu. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni sa pljuskovima. Grmljavina je moguća u sjevernim i istočnim područjima. Najmanja vjerovatnost za padavine je u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, većinom jugo. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 stepena, javio je Federalni hidrometeorološki zavod u Sarajevu.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa pljuskovima. U Hercegovini više oblačnosti prije podne i bez padavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 stepeni, na jugu od 8 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 18 i 23 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati:

Bjelašnica 2;
Bugojno i Grude 6;
Jajce i Livno 8;
Ivan Sedlo, Sanski Most i Sokolac 9;
Banja Luka, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 10;
Doboj i Zenica 11;
Mostar, Trebinje i Zvornik 12;
Bijeljina 13;
Bihać i Neum 14;
Gradačac 15°C.

Potom na kraju u petak u cijeloj zemlji pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Prestanak padavina od kasnih poslijepodnevnih sati. Vjetar slab, prije podne južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10 stepeni, na jugu do 12. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 stepeni.

Slično vrijeme i tokom vikenda.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net