Recent Posts

Zagreb, veliki požar, planula firma, vatrogasci na terenu

Zagreb, veliki požar, planula firma, vatrogasci na terenu

Zagreb– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 02. 05. 2017. 09:02-Zagreb, veliki požar, planula firma za preradu otpada… Trideset vatrogasnih vozila upućeno je na gašenje velikog požara koji je u ponedjeljak navečer buknuo u pogonu C.I.O.S. firme koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad na zagrebačkom Jankomiru…

U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad, a koja je smještena na Jankomiru, u zapadnom dijelu Zagreba, u ponedjeljak oko 20,30 sati buknuo je požar.

– Intervencija je u toku, ne znamo detaljnije što se tamo događa. Previše gori, ali šta točno gori, ne znamo – rekli su Hini u dežurnom operativnom dežurstvu.

Požar je prouzrokovao i ogroman dim koji se vidi u zapadnom dijelu grada te na području Novog Zagreba.

Uzrok požara se još ne zna, a vatrogasci kažu kako će vjerojatno gasiti do jutra, jer je stanje haotično. Kako je javila policija, u požaru nema ozlijeđenih.

U augustu 2015. godine također je bio požar u C.I.O.S. Tada je izgorjela plastika.

Još nije poznat uzrok, ali je djelatnik zaštitarske službe centra za reciklažu dvorišta desetak minuta prije izbijanja požara primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno na mjestu izbijanja. Sukladno izjavi zaštitara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za reciklažu, no dim je primijećen na nedostupnom vrhu, gdje nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada.

“Ima puno dima te smo upozorili građane da se ne približavaju i ne izlažu se dimu”, kazao je Jembrih, ali i dodao kako ne gore toksični materijali te da nema znatnije ugroze za zdravlje građana, a ni u okolici nema stambenih zgrada pa je rizik tim manji. Istaknuo je kako im tvrtka C.I.O.S. pomaže u gašenju time što im je ustupila specijalizirana vozila-bagere, kojima se razgrće smeće ne bi li se olakšalo gašenje…

http://iBalkan.neet

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net