Recent Posts

SIPA, akcija “Green”uhapšeno više osoba, zaplijena 20 kg droge

SIPA, akcija “Green”uhapšeno više osoba, zaplijena 20 kg droge

Sarajevo, Bijeljina– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 28. 04 2017. 01:22- SIPA, akcija “Green”uhapšeno više osoba, zaplijena 20 kg droge… U policijskoj akciji “Green” koju je SIPA prije dva dana provela na području Bijeljine, uhapšene su dvije osobe, a zaplijenjeno je i 20 kilograma droge…

Akcija je provedena s ciljem suzbijanja neovlaštenog prometa opojnim drogama, a provedena je po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Pretresena su dva stambeno- poslovna objekta, kao i dva automobila u vlasništvu osumnjičenih za organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama. Kako saznajemo radi se o Z.Z. (56) i Z.I.(30) , obojica iz Bijeljine.

Istom prilikom pronađeno je i oduzeto 20 kilograma skanka upakovanog u 50 plastičnih transparentnih vrećica različite težine, pet manjih boca kanabis ulja, više komada municije različitog kalibra, jedno manje pakovanje heroina, jedna pvc vrećica sa preko 50 sjemenki marihuane i dva mobilna telefona sa dvije SIM kartice.

– Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku – saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni su predati tužiocu Tužilaštva BiH na daljnje postupanje.

– Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora – kazao je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH. 

Prema njegovim riječima, pritvor u odnosu na Z. Z. je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Predložene mjere zabrane za osumnjičenog Z. I. se odnose na zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja i oduzimanje putnih isprava.

Aktivnosti  u okviru akcije kodnog naziva „Green“ se nastavljaju s ciljem identificiranja i procesuiranja i drugih osumnjičenih osoba…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net