Recent Posts

Promovisana zbirka pjesama za djecu “Sanjajte, sanjajte” -Indira Jašarević Čandić

Promovisana zbirka pjesama za djecu “Sanjajte, sanjajte” -Indira Jašarević Čandić

U okviru manifestacije Proljeće u gradu, jedna u nizu nekoliko promocija, bila je i promcija Indire Jašarević-Čandić koja je održana u Domu kulture u Brčkom 25.4.2017 godine,

Predstavljači su bili,profesor, srpskog jezika i književnosti,pisac Mirjana Đapo i magistar bosanskoj jezika i književnosti, pisac Ernad Osmić.

Indira se predstavila ovaj put knjigom pjesama z djecu, uzrasta od četiri do osam-devet godina.

Knjiga u cjelosti je posvećena njenom sinu Amaru i prati njegovo odrastanje, kroz igru, školu, upoznavanje prirode, okoline i savremene tehnologije.

To je više bilo zapisivanje mame koja u nekim kasnim godinama ima malo dijete i koja veću pažnju posvećuje tom djetetu nego prethodno dvoje djece i malo možda pomnije prati sve njegove sitne radnje i zapisuje” rekla je Indira Jašarević-Čandić, autorica.

A zapisivala je autorica dosta toga, iz različitih uglova i u različitim trenucima.

“Ima tridesetak pjesama. One su na temu kućnih ljubimaca, simpatija prema djevojčicama, učenju prvih slova u školi, prva pisma, fudbal, želje, šta da budu kada porastu i sve ono što prati odrastanje savremenih dječaka koji imaju internet, igrice. Tu je i nastojanje roditelja da djecu okrenu prema prirodi i mislim da se i pouke mogu izvući iz ovih pjesama, kako bi djeca trebala da budu u konekciji sa prirodom više nego konektovana na internet” rekla je İndira.

Pjesme su pisane bez namjere da budu objavljene ali sticajem okolnosti su ugledale svjetlost dana i date na čitanje čitaocima.

Recenziju za knjigu, lektorisanje i uređivanje je radila profesor, književnik Mirjana Đapo, grafička pripremu i dizajn Dragan Ćurčija, ilustracije Izabela Čapo Milenić,slika za naslovnicu rad slikarke Svetlane Ćurčija, izdavač Književni klub Brčko.

ČETIRI MAČIĆA BIJELA

Četiti mačića bijela

broji vesela Seka

četiri mašnice žute

i četiri zdjelice mlijeka

četiri glasića mila

uz mačku se priljubila

šetat će danas prvi put

po dvorištu kroz travu

poželjet će dobar dan

leptiru, pčeli i mravu

onda će glavice bijele

spustiti Seki na dlan

nježno vrteći repom

utonut će u san .

Indira Jašarević- Čandić

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net