Recent Posts

Sarajevo: Nestala djevojčica, ostavila oproštajno pismo

Sarajevo: Nestala djevojčica, ostavila oproštajno pismo

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- region” 26. 04 2017. 13: 32- Sarajevo: Nestala djevojčica, ostavila oproštajno pismo… Sarajevska policija traga za 13- godišnjom Amilom Rovčanin, koja je nestala jučer u sarajevskom naselju Dobrinja, a navodno je ostavila oproštajno pismo…

U sarajevskom naselju Dobrinja jučer je nestala trinaestogodišnja djevojčica, koja je iza sebe navodno ostavila i oproštajno pismo.

U MUP-u KS za medije su kazali da rade na prikupljanju informacija i potrazi za djevojčicom.

Na društvenim mrežama pokrenut je apel kojim se građani mole da se jave policiji ili porodici ukoliko su vidjeli Amilu Rovčanin, a tačnost ove informacije potvrđena je regionalnom portalu http://iBalkan.netu MUP-u KS.

Jučer je stigla prijava od strane oca u 15:50 sati da se sa adrese oko 14 sati udaljila udaljila njegov malodobna kćerka“, potvrđeno je u MUP-u KS.

Otac djevojčice Amile Rovčanin je kratko kazao da se trenutno nalazi u policiji…

Prema nezvaničnim informacijama 13-godišnjakinja je otišla u školu na prvi čas, a zatim otišla po prijateljicu u OŠ Osman Nuri Hadžić. Poslije toga se javila majci da je izvela psa, a zatim nestala.

– Nestanak djevojčice jučer je prijavio otac oko 15.50 sati Trećoj Policijskoj upravi. On je u prijavi naveo da se djevojčica udaljila sa adrese na kojoj stanuje i da se nije vratila – potvrdio je za Faktor Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je njena porodica objavila na društvenim mrežama, Amila je nastanjena na Dobrinji, a posljednji put je viđena u blizini Osnovne škole “Skender Kulenović”.

Djevojčica je bila u maskirnim pantalonama i bijeloj krznenoj dukserici…

Porodica moli sve one koji su je vidjeli ili imaju informaciju o tome gdje se nalazi, da to jave na broj telefona 062/370-208.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net