Recent Posts

Namirnice za mršavljenje

Najbolje namirnice za mršavljenje

U potrazi ste za ukusnom dijetnom hranom koja će vas dugo držati sitima te vam pomoći u mršavljenju? Donosimo vam najbolje namirnice za mršavljenje pune vitamina i minerala koje će vas zasititi bez dodatnih kilograma.

1. Losos

Losos će vam dati dulji osjećaj sitosti, a uz to je bogat omega-3 masnim kiselinama koje su dobre za srce. Sadrži dokosaheksaenoične i eikosapentaenoične kiseline; dvije najzdravije omega-3 kiseline. Riba je izvrstan izvor proteina i masti koje su dobre za srce, održava razinu šećera u krvi te suzbija glad.

2. Smeđa riža

Smeđa riža je ukusnija i zdravija od obične bijele riže te je zbog toga idealna namirnica za mršavljenje. Istraživanje je pokazalo da su žene, koje su konzumirale smeđu rižu, brže i lakše smršavile od onih koje su jele bijelu rižu. Najveća prednost smeđe riže je u tome što ima veći udio vlakana od bijele riže. U kombinaciji s velikim količinama minerala selena, smeđa riža može pomoći smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

3. Lubenica

Lubenica se sastoji od 92% vode, te je zbog toga odlična za mršavljenje. Daje osjećaj sitosti i punoće, a njezin sladak okus zadovoljava i najveće sladokusce. Jedna porcija lubenice sadrži samo 50 kcal, 1 g proteina i 1 g vlakana. Pruža 25% preporučene dnevne doze vitamina C te 10% vitamina A i B6. Lubenica je također dobar izvor kalija i likopena.

4. Kruške

Kruške su bogate vlaknima koji mogu pomoći u reguliranju probavnog sustava. Njihov pektin daje osjećaj sitosti i punoće te smanjuje razinu šećera u krvi pa je manje vjerojatno da će te nakon kruške posegnuti za nečim slatkim. Ovo sočno i slatko voće sadrži samo oko 100 kcal te je odličan izbor za užinu ili desert.

5. Brokula

Brokula je bogata antioksidansima, dijetalnim vlaknima i vitaminima C, K i A. Također je dobar izvor vitamina B6 i B2, fosfora, magnezija i omega-3 masnih kiselina. Pomaže u smanjenju rizika od raka i kroničnih upala. 100 g kuhane brokule sadrži 33 kcal stoga je idealna za one koji žele smršaviti.

izvor-agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net