Recent Posts

Pariz: Pucnjava u središtu grada, jedan policajac ubijen

Pariz: Pucnjava u središtu grada, jedan policajac ubijen

Pariz– objavljeno u kategoriji “Svijet- Evropa ” 20. 04 2017. 22: 52- Pariz: Pucnjava u središtu grada, jedan policajac ubijen. Jedan policajac je ubijen, a drugi ranjen u pucnjavi u Parizu… Napad na Jelisejskim poljima, ubijen policajac…

edan policajac je ubijen, a drugi ranjen u pucnjavi koja se dogodila u središtu Pariza. Do pucnjave je došlo na glasovitoj aveniji Elizejska polja u Parizu…

U napad su navodno bile uključene dvije osobe, a jedan od napadača je ubijen. Iako su iz policije kako pišu strani mediji poručili da je napad vjerojatno bio teroristički čin, pojavile su se i informacije kako se radi o pokušaju oružane pljačke.

Glasnogovornik francuskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je kako je prerano govoriti o motivima napada.

Prema riječima svjedoka napadač je na policajce pucao iz kalašnjikova.

Policija je pozvala javnost da izbjegava područje na kojem je došlo do pucnjave.Avenija je zatvorena za javnost. Jedna od najpoznatijih ulica na svijetu je trenutno puna pripadnika snaga sigurnosti, dok stanovnika i turista nema.

Navodno je došlo do pucnjave i na novoj lokaciji u blizini avenije…

Svjedokinja identificirana samo kao Ines rekla je francuskoj televizijskoj postaji BMF da je čula pucnjavu i vidjela tijelo na tlu, nakon čega je područje brzo evakuirano.

”Odjednom su svi ustali i počeli trčati, nismo imali vremena ni razumjeti što se događa”, ispričao je jedan od svjedoka.

Prema riječima svjedoka svi ljudi koji su sjedili na terasama ustali su i počeli trčati. ”Nisam vidio jesu li bila dva, tri ili samo jedan napadač. Samo smo trčali”, pričaju.

Francusku je u 2015. i u 2016. pogodio niz džihadističkih napada u kojima je poginulo 238 ljudi.

http://iBalkan.met

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net