Recent Posts

Sarajevo, snijeg ne prestaje da pada

Sarajevo, snijeg ne prestaje da pada

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Svijet- Region” 20. 04 2017. 09:52- Sarajevo, snijeg ne prestaje padati… Sarajevo nakon sniježne noći: Polomljene grane, snijeg ne prestaje padati… Zbog novih snježnih padavina, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH…

U glavnom gradu BiH snijeg ne prestaje padati, a sniježni nanosi su polomili mnoge grane i otežali kretanje građana i vozila.

Vremenska prognoza ni za danas nije bolja, a kako su saopćili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg će i dalje padati.

Visina snijega u Sarajevo u 08.00 sati je bila 19 centimetara. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Iz BIHAMK-a posebno skrećeu pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15.04., apeluje se na vozače da na put ne kreću bez nje. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila sa prikolicom i šlepere.

Savjetuje se da prilagodite vožnju trenutnom stanju i uslovima na putu. Dosta je i slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja.

Zbog velike količine snijega koja je pala tokom noći, otežano je kretanje i vozila i pješaka.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se, tokom dana, formiraju duže kolone vozila u oba smijera.

Izdvajamo i autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug- Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla- Priboj, M-4 Tuzla- Kalesija, M-16 Bugojno- Kupres, M-17 Jablanica- Mostar, M-17  Žepče- Maglaj i M-14.1 Brčko- Bijeljina.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

Kako je jutros izgledao glavni grad BiH, pogledajte u fotogaleriji…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net