Recent Posts

Obeležavanje 20. Aprila, Dana Novog Pazara

Obeležavanje 20. Aprila, Dana Novog Pazara

Povodom obeležavanja 20.aprila, održana je svečana sednica Skupštine grada na kojoj je data saglasnost za dodelu povelja Novog Pazara.

Ovogodišnji laureati su ministar Vanja Udovičić, koji je na predlog gradonačelnika Nihata Biševca, a glasovima odbornika lokalnog parlamenta dobitnik povelje za razvoj sporta, OK Novi Pazar i Udruženje Bosna – Sandžak.

Odbojkaški klub osvajač je Kupa Srbije i dobitnik priznanja za afirmaciju Novog Pazara.

Predstavnik Udruženja Bosna-Sandžak Erdogan Erden dobitnik je Povelje za izuzetan doprinos afirmaciji Novog Pazara u inostranstvu.

Prvi čovek Novog Pazara, Nihat Biševac, rekao je u svom obraćanju odbornicima da je ponosan na sve one koji Dan Novog Pazara prepoznaju kao važan datum u kalendaru i koji naš grad doživljavaju kao prijateljski.

“Novi Pazar je grad prijateljstva, saradnje i uspeha. Čestitam vam, drage kolege odbornici, Dan našeg grada. Ujedno čestitku upućujem svim našim sugrađanima”, rekao je obraćajući se odbornicima gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Povodom rođendana grada, lokalna samouprava obezbedila je veći broj posuda za otpad, koje su postavljene na nekoliko lokacija. Cilj je da grad bude čist i sređen, a i da se građanima pošalje poruka da vode računa o zaštiti životne sredine.

”Ovaj deo grada je najfrekventiniji, zato smo odlučili da upravo postavimo ovde posude za odlaganje smeća. Apelujemo na građane da vode računa o čistoći ovog grada“, rekao je ispred odeljenja za zaštitu životne sredine Ivan Milanović.

Posude za odlaganje otpada postavljali su radnici JKP „Gradska čistoća“.

Najboljim đacima lokalnih škola gradonačelnik Novog Pazra Nihat Biševac podelio je knjige. Za decu je organizovan i maskembal, takmičenje u atletici, a u SSH “ Pendik” će se u okviru centralne manifestacije predstaviti pobednici ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih, koje će biti upriličeno ou 19:30h.

Nešto ranije,od 18 sati, ambassador Turske u Srbiji, uručiće u foajeu Kulturnog centra nagrade u okviru takmičenja u spremanju hrane, simbolično nazvanog “Turska sofra”, jer su se vešti kulinari nadmetali u spremanju turskih specijaliteta.

Novi Pazar se prvi put pominje 20. aprila 1461. godine u spisima jednog dubrovačkog dokumenta. Osnivač grada je turski vojskovođa Isa-beg Isaković , koji je kako se smatra, osnovao Sarajevo, Skoplje i Šabac.

Ovogodišnje obeležavanje Dana grada počelo je 15.aprila i do sada su organizovane brojne edukativne, sportske i kulturno-zabavne manifestacije.

Priznanja dobitnicima biće uručena na Svečanom prijemu u Domu omladine.

U okviru obeležavanja 556.rođendana Novog Pazara održane su mnoge aktivnosti.

Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara-Jasmina Kruševljanin Bondžuković i  Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net