Recent Posts

Sunce na kašiku i dramatična promjena vremena

Sunce na kašiku i dramatična promjena vremena

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 18. 04.- 09: 12: Sunce na kašiku i dramatična promjena vremena… sunce koje je jutros obasjalo glavni grad BiH izgleda obećavajuće, prema najavi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, vremenske prilike promijenit će se već u narednim satima… Poslijepodne trebat će vam zimska odjeća…
 
Danas se sa sjeverozapada očekuje jače naoblačenje koje će se proširiti na cijelu zemlju i usloviti pad temperature zraka, kišu i snijeg.
 
Padavine prije podne u Krajini i sjevernim područjima Bosne i širit će se prema jugu i istoku zemlje u poslijepodnevnim satima. U Bosni se od poslijepodnevnih sati i tokom noći na srijedu očekuje da kiša pređe u susnježicu i snijeg. Po metru kvadratnom će pasti od 15 do 30, a lokalno do 40 litara. Vjetar slab do umjerene jačine.
 
U Bosni ujutro jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana, od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever.
 
Najviša dnevna temperatura zraka od 9 stepenoi u Krajini do 16 na istoku Bosne. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura između 14 i 18 stepeni. Sa dolaskom padavina osjetan pad temperature zraka.
 
utorak, 18.04.2017.
Pogoršanje vremena praćeno povećanom naoblakom, padavinama i nižim temperaturama, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Porast sadržaja vlage u zraku i zahlađenje stvaraće probleme, ponajviše astmatičarima i bolesnicima sa kardiovaskularnim tegobama. Opšta slika će se dodatno pogoršavati sa približavanjem noći.
 
srijeda, 19.04.2017.
Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, razdražljivost, malaksalost, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je biti oprezniji u saobraćaju. Na jugu će biti nešto stabilnije vrijeme, pri tome hladno i uz sjeverno strujanje koje će kvariti ugođaj.
 
U Sarajevu prije podne sunčano. U drugom dijelu dana se očekuje naoblačenje. Od poslijepodnevnih sati kiša. U noći na srijedu se očekuje i susnježica ili snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni…

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net