Recent Posts

STVARNOST: gdje je prostitucija legalna, a gdje nije???

STVARNOST: gdje je prostitucija legalna, a gdje nije???

Istanbul,– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zanimljivosti” 18. 04.- 00: 12:  STVARNOST: gdje je prostitucija legalna, a gdje nije??? Dakle, prostitucija je jedna od onih svakodnevnih stvari koje će svatko na prvu osuditi, u svojoj glavi misliti nešto sasvim drugo, a raditi treće…

Prostitucija je, kako se obično voli reći, najstariji zanat na planetu jer razmjena seksualnih usluga za neka dobra nije strana ni životinjama, a kamoli ljudima. Mogli bi sada moralizirati o tome do beskraja, no niti to ima neke svrhe, niti će prostitucija zbog toga nestati.
 
Da, velik broj žena nije svojom voljom u tom poslu, golem broj djece je uključen i na sve takve slučajeve treba se obrušiti svom silinom zakona i spriječiti ponižavanje i iskorištavanje, ali jednako tako u tom poslu ima i onih koji to rade zato što- žele.
 
Dakle i zanimljivo je pogledati, stoga, kako se prema prostituciji odnose u svijetu- naime, zakoni o prostituciji, odnosno plaćanju za seks, razlikuju se od zemlje do zemlje i mogu biti vrlo nejasni.
 
Stranica OpenStreetMap izradila je interaktivnu kartu svijeta obilježenu prema podacima gdje je prostitucija legalna, a gdje nije.

S druge strane, u Latviji je dozvoljeno baviti se prostitucijom, ali je zabranjeno posjedovati bordel i raditi kao svodnik. Jednako tako, seksualna industrija u Turskoj je posve legalna, ali pribavljanje dozvole je izrazito teško, dok je u Njemačkoj i Švicarskoj situacija zakonski slična, ali zato su dozvole dostupne bez nekih ozbiljnih problema.
 
U nekim su zemljama zakoni prilično komplicirani. Prostitucija je u Francuskoj do travnja 2016. bila legalna, da bi tad uveli zakon prema kojem se može kazniti svatko koga se ulovi na djelu da plaća za seks. Pružanje seksualnih usluga je legalno, ali bordeli i podvođenje nisu. U Engleskoj, Walesu i Škotskoj plaćanje za seks nije protuzakonito, ali sve aktivnosti vezane uz to, primjerice vođenje bordela i podvođenje jesu.
 
Stoga, prije nego što odete na put s idejom o posjeti damama noći… pogledajte kartu i informirajte se…

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net