Recent Posts

Ministar Rasim Ljajić o “Agrokoru”

Ministar Rasim Ljajić o “Agrokoru”

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 18. 04.- 11: 12: Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić o “Agrokoru”, očekuje da svaka zemlja u kojoj posluje hrvatski Agrokor istakne šta je učinila na stabilizaciji poslovanja.

Pred sami sastanak ministara trgovine i ekonomije Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji će se danas održati u Beogradu razmatrase poslovanje koncerna “Agrokor”.

Ljajić očekuje da svaka država navede koje su mere preduzete i da li postoji nešto što može zajednički da se uradi, s ciljem zaštite zaposlenih i dobavljača.

Ljajić je za medije rekao da je na sastanku u Sarajevu zaključeno da je važno sprečiti odiliv sredstava iz našeg “Mercatora” u Hrvatsku ili neku drugu državu.

Ističe da je svaka država autonomna, da smo mi prvi započeli konsultacije sa “Mercatorom” i dobavljačima i da je Srbija pokazala krajnje odgovoran pristup problemu.

“Riječ je o kriznoj situaciji, mi nemamo potrebe ni za kakvim radikalnim mjerama s obzirom na to da ‘Mercator’ posluje stabilno, izmiruje potrebe sa manjim dobavljačima, sa velikim dobavljačima ima posebne ugovore. Dok je sve u granicama zakona, nemamo potrebe za nekim merama.

Stabilizacija ‘Agrokora’ i u Hrvatskoj imala bi uticaj na poslovanje ‘Mercatora'”, objasnio je Ljajić.

Govoreći o regionalnoj poruci koja će biti upućena na sastanku u Beogradu, Ljajić je istakao da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi i očekuje da sve države pribjegnu mjerama zaštite istih.

On je odgovarajući na pitanje da li će rezultati referenduma u Turskoj uticati na stanje u Srbiji i regionu, da za Srbiju to ne znači mnogo.

“U političkom smislu za Srbiju i region ne može da ima posledice, u ekonomskom može imati posledice. Činjenica je da poslereferendumska atmosfera može da se odrazi na stabilnost države”, rekao je Ljajić.

Istakao je da Srbija ima šansu da dio investitora, koji kreće u potragu za novim tržištima, zadrži.

“Turska će biti bliža Rusiji nego EU, ali će posledice biti vidne u samoj Turskoj, mnogo veće nego na međunarodnom nivou. Verujem da će se dogovor postignut između Turske i EU održati, jer imaju interes da dogovor u potpunosti bude poštovan”, rekao je Ljajić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net