Recent Posts

Sarajevo: Uhapšeno pet navijača, napali policajce

Sarajevo: Uhapšeno pet navijača, napali policajce

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport- Fudbal” 16. 04. 12: 53Sarajevo: Uhapšeno pet navijača, napali policajce. Sarajevska policija uhapsila je jučer pet osoba zbog sumnje da su napale policajce koji su radili na osiguranju utakmice između fudbalskih klubova Željezničar i Sarajevo.

Željezničar i Sarajevo podijelili su bodove u 110. sarajevskom derbiju u okviru 4. kola Lige za prvaka BiH odigravši neriješeno 0:0.

Posjetu na premijerligaškim stadionima u 4. kolu spasio je 110. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva, koji je na stadionu Grbavica, prema zvaničnoj statistici N/FSBiH, pratilo 13.500 gledalaca.

Policajci Druge policijske uprave su oko 19.20 sati uhapsili M. A. (34), P. I. (21), M. E. (20), K. A. (33) i P. E. (39), svi iz Sarajeva.

Grupa navijača je u ulici Hercegovačka bb, općina Novo Sarajevo, fizički napala policajce MUP-a Kantona Sarajevo, dok su radili na osiguranju derbija koji se igrao na stadionu Grbavica.

Osim njih, lakše su povrijeđeni i M. A., M. E. te K. A., kojima je također pomoć ukazana na KCUS-u.

 “Oni su kao grupa navijača FK Željezničar u ulici Hercegovačka bb, općina Novo Sarajevo, fizički napali policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo, dok su vršili osiguranje fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo. Tom prilikom policijski službenik.

Jedinice za podršku MUP-a KS I. H. i policijski službenik Treće PU Novi Grad M.H. je zadobio lakše tjelesne povrede. Lakše tjelesne povrede zadobili su i navijači M.A., M.E. i K.A.”, saopćeno je iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, dok su uhapšeni navijači predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a na teret im se stavlja krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Željezničar je ostao na drugom mjestu Premijer lige BiH s bodom zaostatka u odnosu na lidera Zrinjskog. Sarajevo je trećeplasirano s tri boda manje od tima s Grbavice.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net