Recent Posts

Trump: Sjeverna Koreja je veliki problem, riješiću ga

Trump: Sjeverna Koreja je veliki problem, riješiću ga

Istanbul, Washington, objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus”- 10: 52- Trump: Sjeverna Koreja je veliki problem, riješiću ga. Američki predsjednik Donald Trump ponovo je upozorio u četvrtak da će se Sjedinjene Države pozabaviti sjevernokorejskim problemom dok stižu informacije o neposrednoj prijetnji novog raketnog testiranja Pyongyanga.

Neki promatrači drže da bi komunistički režim na 105. rođendan u subotu Kim Il- Sunga, prvog čelnika zemlje, izvesti novi nuklearni pokus.

Napetosti u regiji rastu nakon što je američki predsjednik Trump poslao mornaričku skupinu prema zapadnom Pacifiku u iskazivanju moći, a Sjeverna je Koreja zaprijetila nuklearnim napadom na bilo koji znak američke agresije.

Najvažniji državni praznik Sjeverne Koreje slavit će se ove subote, 15. travnja. Sjeverna Koreja tog dana obilježava rođendan svoga osnivača, Kim Il-sunga.

Sjeverna se Koreja priprema za detonaciju nuklearne bombe koja bi se trebala dogoditi baš na ‘Dan sunca’, nacionalni praznik koji pada u subotu, i to usred rastućih tenzija s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, strahuju američki dužnosnici.

-Sjeverna Koreja je problem. Za taj problem ćemo se pobrinuti- rekao je Donald Trump nakon izvještaja o aktivnosti na položaju sjevernokorejskih nuklearnih testiranja.

Predsjednik Trump je ponovio više puta da će upotrijebiti sve opcije, pa i uz rizik vojne eskalacije, da spriječi Pyongyang da dođe do nuklearnih projektila kojima bi mogao dosegnuti Sjedinjene Države.

Na društvenoj mreži Twitter, američki milijarder je izrazio vjeru da će se Kina “dobro pobrinuti za Sjevernu Koreju”, a ako Kina u tome ne uspije, tu su Sjedinjene Države i saveznici.

Sjedinjene Države drže da Kina, saveznica Sjeverne Koreje, može uvjeriti svog susjeda da odustane od nuklearnog programa.

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je na mirno rješenje problema Sjeverne Koreje u telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Trump je na svom Twitteru objavio da je s kineskim predsjednikom kvalitetno razgovarao preko telefona te da su raspravljali o prijetnjama Sjeverne Koreje…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net