Recent Posts

Sylvester Stallone tužio kompaniju Warner Bros

Sylvester Stallone tužio kompaniju Warner Bros

Istanbul, Los Angeles– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Magazin” 14. 04 2017. 12: 02Sylvester Stallone tužio kompaniju Warner Bros… Producentska kuća je na filmu “Demolition Man” iz 1993. godine zaradila 125 miliona američkih dolara, a Stallone je kao tumač glavne role u filmu trebao dobiti 15 posto zarađenog novca…

Američki glumac porijeklom iz Italije Sylvester Stallone tužio je produkcijsku kuću Warner Bros koju tereti da mu nikada nije isplatila zaradu od filma “Demolition Man“ iz 1993. godine.

Poznati holivudski glumac Stallone tvrdi da mu Warner Bros nikada nije isplatio taj novac. Tužba Stallonea protiv producentske kuće Warner Bros vodit će se na sudu u Los Angelesu.

Advokatski tim Stallonea tvrdi da su o namjeri podizanja optužbe kompaniji Warner Bros saopćili još 2014.godine i da su dobili odgovor da je film pretrpio finansijske gubitke od 66,9 miliona dolara i da ta kuća nema duga prema Stalloneu.

Naknadno je Warner Bros poslao novčani ček Stalloneu u aprilu prošle godine u iznosu od 2,8 miliona dolara, ali Stallone nije odustao od tužbe.

Tužena strana dosad nije komentirala slučaj.

Sylvesteru Stalloneu život mu nije bio osobito blag. Punim imenom Michael Sylvester Gardenzio Stallone, Sly je odrastao kao sin Franka, frizera rođenog u Italiji, i Jackie, bivše plesačice rusko-francuskih korijena, ujedno i promotorice ženskoga hrvanja.

Zbog komplikacija koje mu je majka imala pri porodu, liječnici su morali koristiti kirurške škare, a neorpreznom intervencijom malom su Sylvesteru trajno oštetili živac i ostavili mu donju lijevu stranu lica paraliziranu.

Kao da neobični geni (i činjenica da mu je stari otvorio salon ljepote!) nisu dovoljan povodm za zadirkivanje vršnjaka, Stallone je morao slušati i loše šale zbog pomalo tuđmanovskih usta i posljedične govorne mane.

Još jedan udarac sretnom djetinjstvu vjerojatno je zadao i razvod roditelja – Sly je imao devet godina i s majkom se preselio u predgrađe Philadelphije.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net