Recent Posts

VUČIĆ poručio, neće biti kontramitinga, šetajte što duže

VUČIĆ poručio, neće biti kontramitinga, šetajte što duže

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 13. 04 2017. 10: 52 VUČIĆ poručio, neće biti kontramitinga, šetajte što duže. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da podržava ulične proteste, da je obaveza države da obezbjedi demokratska pravila za šetnju i demokratsko obraćanje…

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pozdravlja i podržava proteste koji se održavaju u Beogradu i drugim gradovima Srbije i da se nada da će trajati što duže, a naveo je i da neće biti organizovani nikakvi kontramitinzi.

On je poručio da je srećan što je posao države da se bavi radom i napretkom Srbije.

– Mi ćemo da nastavimo da radimo svoj posao, a njih molim da šetaju što je moguće duže, utoliko u političkom smislu za mene bolje. Samo ih molim i želim da to bude mirno- izjavio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je dodao da građani moraju da razumeju, kada je riječ o protestima, da je obaveza države da poštuje manjinu i njihovu političku volju.

– Time pokazujemo koliko smo širokih shvatanja, demokratskih opredeljenja i koliko je Srbija veoma normalno mjesto za život i ispoljavanje drugačijih stavova i različitog mišljenja- rekao je Vučić.

Upitan zašto nije reagovao što mediji “bliski vlasti” etiketiraju djecu javnih ličnosti koja učestvuju na protestima kao neprijatelje države, Vučić je odgovorio da to osuđuje, ali je poručio da je neiskreno i nefer da ga to pitaju oni koji, kako kaže, nisu nikada reagovali što su članovi njegove porodice, odnosno sin, osvanuli na naslovnim stranama tabloida.

Vučić je dodao da djecu javnih ličnosti niko nije proglasio neprijateljima, već da su se sami, poput nekadašnjeg gradonačelnika Beograda i lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa, hvalili da su im djeca na protestima.

– Ko god napada bilo čiju djecu, mislim da je to nemoralno i apsolutno nefer, ali nemojte meni da govorite, jer ničije djete nisam spomenuo, već oni svoju djecu- rekao je Vučić i istakao da on to osuđuje, za razliku od njegovih političkih protivnika koji ne osuđuju napade na njegovo dete.

Vučić je dodao i da je čitava politika njegovih protivnika uperena samo protiv njegove porodice i dodao da, za razliku od njih, on nije učestvovao u bilo kakvoj pljačkaškoj privatizaciji.

– Ja ništa nisam privatizovao, u svim pljačkaškim privatizacijama su učestvovali, razorili zemlju i nastavili sa tim. I misle da to može da prođe, da ljudi ne znaju ko je pljačkao, a ko gradio- rekao je Vučić.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net