Recent Posts

Preuzeta odgovornost za bombaški napad u Dortmundu

Preuzeta odgovornost za bombaški napad u Dortmundu

Dortmund– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Sport” 12. 04 2017. 10: 52- Preuzeta odgovornost za bombaški napad u Dortmundu. Direktor policije: Bartra teže povređen, kasno sinoć operisan; Javni tužilac: Pronašli smo pismo, u njemu preuzimaju odgovornost za napad…

Poslije bombaškog napada u Dortmundu na autobus sa fudbalerima Borusije neposredno pred meč Lige šampiona sa Monakom polako na scenu izlaze prvi konkretni detalji…

Defanzivac Milionera Mark Bartra, jedini povređen u bombaškom napadu u Dortmundu, operisan je u utorak veče. Polomljena mu je podlaktica, doktori su sanirali povredu i izvadili iz ruke ostatke djelića stakla zadobijenih poslije eksplozije.

– U šoku smo, mislima smo sa Markom- kazao je kapiten Borusije Marsel Šmelcer- Mi očekujemo da se brzo oporavi.

Prije informacije iz kluba o Markovoj povredi oglasio se i direktor policije Gregor Lange:

– Status povređenog igrača promjenjen je iz lakše u to da je ozbiljno povređen…

Da li je pitanje o terorističkom napadu još se ne zna.

– Ne znamo pravu pozadinu napada, ali znamo da je meta bio autobus Borusije. Potvrđene su tri eksplozije u blizini hotela u kome su odsjeli fudbaleri- dodao je Lange.

Pronađeno je pismo u kome je neko preuzeo odgovornost za napad.

– Pronašli smo pismo. Ne mogu da vam dam detalje, ali u ovom trenutku provjeravamo njegovu autentičnost zbog pokušaja ubistva.

U pismo neko preuzima odgovornost za napad- rekao je javni tužilac Sandra Licke. – Što se tiče novog meča u sredu, biće prisutne brojne snage policije. Potrudićemo se da sve prođe u najboljem redu.

Otkazane su sve turističke posjete stadionu zakazane za srijedu…

Novi meč četvrtfinala Lige šampiona Borusija Dortmund – Monako zakazan je za danas od 18.45 na stadionu Signal Iduna Park (Vestfaalen).

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net