Recent Posts

ATLETIČARI BALKANA NA NOVOM ATLETSKOM STADIONU NA HADŽETU

ATLETIČARI BALKANA NA NOVOM ATLETSKOM STADIONU NA HADŽETU

Povodom predstojećeg Atletskog Prvenstva Balkana za Seniore na stadıonu Hadžet u Novom Pazaru, održana je Press Konferencija za novinare.

Medijima su se obratili Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije i Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Direktor Atletskog saveza Srbije, Branković je na najavio da ”Naredno Prvenstvo Atletici za seniore Balkana je sigurno najveće sportsko takmičenje u ovom delu Srbije. Dolazi 17 reprezentacija iz Evrope -članica Balkanske Federacije i otprilike 500 najboljih takmičara sa pratiocima iz tih zemalja. Rekao bih da imamo ”slatke”muke da smjestimo preko 600 ljudi koji će biti gosti Pazara i Srbije. Pored takmičara tu će biti i vrlo ozbiljnı čelnici i Evropske i Svetske Atletske Federacije. Gosti Novog Pazara će biti i legende svetske atletike, prijatelji srpske federacije. Posebno mi je drago da mogu da kažem da kao i što vidite ovaj prelepi stadion je skoro gotov . Naravno do početka Balkanijade će biti završeno i ono što trenutno nedostaje.

Verujem da će naši najbolji atletičari predvodjeni domaćim atletičarima iz Novog Pazara Amelom Terzić i Elzanom Bibićem, pred svojom publikom, obradovati sve ljubitelje atletike.

Nadam se da će posle ovog takmičenja Novi Pazar i te kako biti na mapi evropske i svetske atletike i u budućnosti organizovati i neke značajnije manifestacije. Gradonačelnik je bivši sportista i zato ima smisla i sluha za sve ovo a to nam je jedan od glavnih preduslova da atletika ima kraljevski tretman u Novom Pazaru.”-rekao je Branković na kraju svog obraćanja.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac se takodje obratio novinarima i rekao-”Na zadovoljstvo svih gradjana i pre svega sportista Novog Pazara, 22 i 23 jula će se kod nas održati sigurno najveće sportsko takmičenje u ovom Regionu i delu Srbije. Novi Pazar će biti centar atletike na Balkanu. To će biti najbolja prezentacija našeg grada, sporta i atletike.

Kompletni radovi na staionu su pri kraju i sada bi mogli da se održe mnoge velike manifestacije ali mi želimo da sve bude na vrhunskom nivou. Tako ćemo do početka prvenstva završiti j sve što nam je ostalo. Kompletna infrastruktura stadiona biće završena. Spremno ćemo dočekati Prvenstvo Balkana.

Ova manifestacija je zaista najbolja prezentacija grada, sporta i atletike i siguran sam da će se nakon ovog prvenstva mnogi mladi početi baviti sportom i atletikom. Siguran sam da  ćemo pored Amele, Teodore i Elzada  imati još novih imena onih koji će krenuti njihovim stopama i osvajati medalje. Novi Pazar će biti sigurno centar atletike i ne samo u Srbiji već i na Balkanu”.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net