Recent Posts

Trump u problemu, u Evropi na samit, nema gdje da spava

Trump u problemu, u Evropi na samit, nema gdje da spava

BERLIN, Hamburg– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 10. 04, 18: 55…Trump u problemu, samit na kome nema gdje da spava. Na velikom svjetskom summitu u Hamburgu nema gdje spavati. Kako je to moguće?

Luksuzni hamburški Four Seasons hotel odbio je ugostiti američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovo izaslanstvo tokom sastanka predsjednika država skupine G20, koji će se u julu održati u Hamburgu, javlja u ponedjeljak hamburški dnevnik Hamburger Abendblatt.

– Hotel Fairmont Four Seasons odbio je upit izaslanstva Donalda Trumpa, tako da se zasad još ne zna gdje će američki predsjednik odsjesti – prenosi Hamburger Abendblatt.

S obzirom na to da su svi prikladni luksuzni hoteli u to vrijeme već zauzeti, spekulira se o tome da bi američko izaslanstvo na čelu s Trumpom moglo odsjesti u berlinskom hotelu Adlon te da bi tokom samita G20 7. i 8. jula moglo letjeti za Hamburg, koji je udaljen oko 250 km zračne linije od Berlina.

U prilog toj opciji govori činjenica da luksuzni hotel Adlon ima iskustva u ugošćavanju gostiju visokog sigurnosnog rizika te da se hotel nalazi neposredno uz ambasadu SAD-a u Njemačkoj.

Hamburška policija je istodobno saopćila kako će svi visoki gosti samita odsjesti u “središtu Hamburga”. Za razliku od ostalih sudionika samita G20, za koje hamburška policija ima podatke o mjestu odsjedanja tokom boravka u Hamburgu, o američkom izaslanstvu policija ne posjeduje “nikakve informacije”.

Tokom susreta na vrhu u Hamburgu većina luksuznih hotela je već rasprodana, a u međuvremenu i hoteli s dvije zvjezdice na širem gradskom području traže 350 eura za noćenje bez doručka.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net