Recent Posts

Policija, Njemačke nudi veliku nagradu za informacije o bh. državljaninu

Policija, Njemačke nudi veliku nagradu za informacije o bh. državljaninu

Düsseldorf, – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 09. 04 2017. 15: 32- Policija u Njemačkoj nudi nagradu za informacije o bh. državljaninu. Njemačka policija objavila je fotografiju bh. državljanina Dragana Spajića, koji je identificiran kao jedan od mogućih učesnika teškog razbojništva koje se prošle godine dogodilo u Mandenu. Policija je ponudila nagradu od 7.000 eura za informacije koje bi pomogle njegovom hapšenju.

Podsjećanja da je u noći sa 24. na 25. novembar prošle godine, nekoliko razbojnika upalo je u porodičnu kuću u tom mjestu, gdje su vezali i pretukli stariji bračni par, tražeći od njih da im otkriju šifru sefa.

Tom prilikom odnijeli su veću sumu novca, nakit, kao i dva vrijedna ručna sata, od kojih je jedan sa motivom grada Mandena i drugi marke Zeno, vrijednosti od oko 1.500 eura.

Osamdesetčetverogodišnji supružnici su, samo zahvaljujući komšijama, kojima je izgledalo sumnjivo što ih nisu vidjeli, pronađeni 20 sati kasnije vezani i sa zapušenim ustima.

Kako su prenijeli njemački mediji, pripadnici Odjeljenje za ubistva iz Hagena pet mjeseci kasnije naišli su na vruć trag, te identificirali Spajića kao mogućeg počinioca.

Spajić se sumnjiči za pokušaj dvostrukog ubistva, a s obzirom na to da je utvrđeno da je ranije koristio različite identitete kao što su Dragan Spačić i Martin Savić, pretpostavljaju i da trenutno krije pod nekim lažnim identitetom. Pretpostavlja se da su i njegovi saučesnici porijeklom sa ovih prostora.

Bosanskohercegovački razbojnici odnijeli su iz kuće u Mendenu značajnu količinu novca, numizmatičku kolekciju, nakit… Posebno se ističu dva raritetna ručna sata– jedan s motivom Mendena izrađen je u svega 100-tinjak primjeraka, dok drugi, pilotski marke Zeno, vrijedan 1.500 eura, ima staklenu poleđinu koja omogućava pogled u satni mehanizam. Za informacije koje bi dovele do uhićenja Dragana Spajića tužiteljstvo iz Düsseldorfa ponudilo je nagradu od 5.000 eura koja je u međuvremenu povećana na 7.000 eura.

Uz fotografiju, policija je objavila da je Spajić star između 33 i 35 godine, vitkije građe, visok 1.81 metara.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net